El partit va complir les expectatives. En joc hi havia tres punts importants, tot i tenir objectius diferents, per als dos equips. Per als locals, no sumar podia representar apropar-se a la zona de descens directe, encara que es troben a la zona noble de la classificació. I pels de la Garrotxa no puntuar suposaria, segons el resultat que es donés a Vilatenim, igualar la puntuació al capdavant de la categoria amb l'Europa. Aconseguir els tres punts al municipal Joan Baptista Milà era ?gai?rebé una obligació i, per tant, calia prendre precaucions.

L'Olot, amb un equip minvat per les lesions ja conegudes de Jordi Roca, Enric Vallès, Massegú, Albert Serra més la d'última hora de Jordi Hostench, es presentava contra el Santboià amb inferioritat de condicions. Seguint les ordres dictades des de la banqueta per Julio Bañuelos, els homes que figuraven a l'onze inicial van anar a l'atac des del primer moment i amb l'objectiu de descarregar tota l'adrenalina als de Quim Ayats. Així, als sis minuts de joc el golejador Carlos Martínez no va poder completar una jugada d'atac tot i quedar-se sol davant Quintanas. El davanter va superar el porter cedit pel Girona però la precipitació va fer que Carlos enviés la pilota fora per poc. Un error que el mateix Carlos va rectificar sis minuts després, en batre Quintanas. Ho va fer culminant una jugada d'estratègia i posant el 0-1 en el lluminós. El partit començava de manera positiva per un Olot que no havia guanyat els últims quatre partits lluny del Municipal. El Santboià però, lluny d'enfonsar-se, es va esperonar. En el 20 Pedro, lliure de marca, va superar Óscar i va posar l'empat en el marcador. Aquest gol va fer mal als de Julio Bañuelos, que no van poder seguir amb el seu domini territorial. Les forces es van equilibrar fins a la final de la primera part, que va acabar sense més incidències.

Les ordres de Julio des de la banqueta tenien una idea clara: anar a buscar la victòria sense concessions. El domini i la creació va ser visitant, però sense sort en els atacs frontals. En el 70 Francolí va tenir una gran oportunitat, però Quintanas va interceptar el tret. Quan quedaven només tres minuts per acabar el partit va ser Uri qui va veure amb desesperació com el seu xut superava el porter però Víctor, ben situat i cobrint les espatlles de Quintanas, va poder rebutjar sobre la mateixa línia de gol.

Per la seva part els de Quim A?yats, es van veure superats sempre pels visitants i les seves oportunitats van passar només per la transformació del gol i els poc minuts que van poder equilibrar el joc a la zona ample del camp. A la primera part, exceptuant el gol, només hi ha haver un sol tret del Sanboià entre els tres pals, que va ser interceptat per Óscar.

A la represa, tot i el domini foraster, poca cosa hi va haver per ressaltar mentre que l'Olot es lamentava per la desgràcia de no poder transformar les moltes ocasions manifestes de gol que van disposar. Amb l'empat de l'Europa contra el Figueres, els de la Garrotxa segueixen líders en solitari.