El president del Barcelona, Sandro Rosell, va ser denunciat formalment al Brasil per beneficiar-se, suposadament, de manera il·legal, d'un contracte sense licitació per organitzar un esdeveniment esportiu i per falsificació de documents, segons informava ahir el diari Folha de Sao Paulo.

Según la versió periodística, Rosell va ser acusat d'haver rebut 9 milions de reals (uns 4,5 milions de dòlars) per haver organitzat un partit amistós entre les seleccions del Brasil i Portugal a Brasília el 2008 sense que la contractista, la governació del Districte Federal, hagués obert una licitació per escollir a l'organitzador de l'esdeveniment. El president del Barcelona també va ser acusat d'haver falsificat un document per demostrar que la "Alianto Màrqueting", empresa propietat de Rosell, tenia experiència de diversos anys com organitzadora d'esdeveniments esportius i era idònia per al contracte.

La denúncia va ser presentada el febrer passat pel Ministeri Públic del Districte Federal.

Fonts del bufet del qual és soci Antenor Matina, defensor de Rosell al Brasil, van dir que l'advocat té prevista la seva arribada imminent a Brasilia. En declaracions al diari, Matina va assegurar que la denúncia és "irresponsable i vergonyosa", ja que el document que comprova la idoneïtat de Ailanto per organitzar l'esdeveniment esportiu no és fals. L'advocat al·lega que l'empresa de Rosell tenia els drets per organitzar l'amistós.