Derbi trepidant a VilatenimCruz celebra amb un petó a l'escut el gol de la victòria.

La calamarsada que va caure a l'inici del partit va fer que l'àrbitre aturés el partit tres minuts. La intensitat va ser la tònica de tot el partit, amb un Olot que va anar a buscar la victòria en tot moment.

El Figueres es va endur ahir la victòria en un derbi elèctric que va reunir més de 800 aficionats a Vilatenim. Els empordanesos van acabar desfent-se del líder, un Olot que va vendre molt cara la seva pell. L'anècdota del partit va produir-se poc després del xiulet inicial, quan el col·legiat Pere Barceló va suspendre el joc tres minuts per una pedregada que va emblanquinar la gespa.

Un gol de Cruz, que jugava els seus primers minuts amb el primer equip aquesta temporada després d'un parèntesi en actiu, quan quedava menys d'un quart d'hora per disputar-se, va fer embogir l'afició a la grada, que va agrair l'actuació dels seus jugadors davant uns olotins que els havien fet patir de valent fins aquell moment.

L'Olot va fer suar sang al Figueres, que va haver de córrer una marató per combatre les embranzides del rival, que tot i que va manar en el primer tram, no en va treure res de positiu fins que Francolí, després d'una passada de Carlos Martínez, es va treure un xut de la frontal queva anar a parar al pal esquerre de la porteria d'Ureña.

Els de casa li van buscar les pessigolles al líder fent intervenir molt Teixi en els seus atacs. I Teixi solet va fer l'1-0. Una passada llarga de Barrera se la va empassar el porter Fornés en la seva sortida per rebutjar, i el davanter unionista no va fallar a porteria buida (m.29). L'1-0 va fer reflexionar els visitants, que van perdre pes específic i van tenir feina per evitar algun altre ensurt.

A la represa, l'Olot, ferit, va tancar el Figueres en el seu propi camp, tot i que la primera ocasió clara del partit la va tenir novament Teixi, amb un remat desviat des de la frontal. Els garrotxins van apretar molt a la banda esquerra del seu atac, fins a collar un Figueres que les va passar magres fins que, al final, va arribar el gol de l'empat a 1. Una centra per l'esquerra d'Hostench va poder arribar al segon pal, on Roger Vidal va marcat l'empat amb el cap (m.63).

Amb aquest gol l'Olot es va veure amb forces per aconseguir el partit i es va abocar sobre la porteria defensada per Ureña. En el record, l'èpic triomf contra el Cornellà set dies abans en el temps afegit. El que ja era un duel intens, va guanyar en electricitat amb l'entrada per part dels figuerencs de Cruz i Vilà, que va acabar essent determinant pels interessos dels d'Arnau i Punsí. Precisament aquests dos jugadors van ser claus en la jugada del 2-1. Vilà va dissenyar una centrada perfecta des de la dreta cap a l'àrea petita, on Cruz va entra disparat, tocant la pilota per enviar-la a l'escaire, lluny de Fornés (m.78).

L'Olot va posar encara, si era possible, una marxa més per a tornar a igualar el partit, però el cop sofert per part dels figuerencs va ser massa dur i els de Julio Bañuelos, tot i posar-hi les intencions i la intensitat van xocar, una i altra vegada contra una defensa conscient del que s'hi jugava.