El Palamós busca tornar a guanyar a domicili després de més de tres mesos de no fer-ho (2 de desembre del 2012, al camp del a Pobla de Mafumet). L'empresa no serà fàcil perquè els homes que dirigeix Eduardo Vílchez visiten l'estadi del Manlleu, el quart classificat, un escenari on els baixempordanesos han perdut en les tres últimes visites. Segons el parer de Vílchez, "es tracta d'un camp molt petit on hi haurem de fer una forta pressió i estar molt atents a les segones jugades i a les pilotes aturades. Hem de disputar totes les accions com sí fós l'última".

Tot i la diferència a la classificació i també d'objectius, Eduardo Vílchez es mostra ambiciós ja que "no em conformo amb l'empat. Depenent del desenvolupament del partit potser sí que donaré per bo un resultat així, com va succeir a Cornellà però la nostra mentalitat ha de ser defensar bé perque alguna opció en atac segur que tindrem". Per aquesta cita, el Palamós recupera a Venzal, sancionat davant el Santboià, mentre que té l'única baixa del lesionat Joan Pons.

D'altra banda, els palamosins es tornaran a veure les cares amb el davanter manlleuenc Baruc Nsue, guanyador del millor gol català de l'any 2012, un gol que va fer a l'equip palamosí en el partit de la primera volta i que tancava un dolorós 0 a 4.

El conjunt baixempordanès, malgrat la mala campanya que està realitzant a domicili aquesta temporada, es troba encara amb opcions molt vives d'assolir la salvació, ja que només es troba a un punt del Júpiter (23 punts dels baixempordanesos per 24 dels de la Verneda). És per això que puntuar en aquesta visita i, si pot ser, sumar-hi la victòria, seria un pas molt important per seguir lluitant per mantenir la categoria. I és que Vílchez i els seus volen impedir que una ensopegada, combinada amb una victòria dels barcelonins, els resti opcions, d'aquí a finals de temporada, de salvar-se.