Tots els equips grans tenen marcat en el seu particular calendari les cites més importants de la temporada, aquelles en les quals hauria d'estar present a mesura que avança la temporada. I l'Uni Girona no n'és una excepció. L'equip d'Anna Caula tenia subratllat el dia d'avui, 9 de març del 2013, des de fa moltes setmanes. El dia esperat ja ha arribat. Aquest migdia (13.00 hores/Teledeporte) al pavelló Ángel Nieto de Zamora, i per segona temporada consecutiva, l'Spar Uni Girona jugarà les semifinals de la Copa de la Reina.

Definitivament l'equip s'ha fet gran i malgrat no disposar del pressupost dels dos grans de la Lliga -Rivas Ecópolis i Perfumerías Avenida de Salamanca- el conjunt que dirigeix Anna Caula ha demostrat sobradament que és capaç de guanyar a qualsevol, com de fet ja va passar fa tres setmanes a Palau Sacosta contra el Perfumerías (69-59). El rival d'avui és el Rivas Ecópolis, equip que en la seva visita a Fontajau ara fa poc més d'un mes ja va veure com se les gasta l'Uni, a qui això sí, va acabar superant per un ajustat 61-63. La fórmula per guanyar avui? "Estar molt bé en tots els aspectes del joc", tal i com reconeix l'entrenadora de les gironines Anna Caula.

De res servirà pensar en la bona trajectòria a la Lliga -actualment a tres jornades per acabar la fase regular l'equip és tercer amb dotze victòries-. I és que el d'avui és un partit diferent. És un cara o creu. Qui guanyi tindrà el premi de jugar la final programada per demà (11.00 h) contra el guanyador de l'altra semifinal que enfronta el Zamora i el Perfumerías Avenida de Salamanca. El qui perdi, però, li quedarà consolar-se amb el fet d'haver arribat fins aquí.

Les madrilenyes, líders en solitari de la Lliga Femenina -només han perdut un partit- durant tota la temporada, arriben ferides i pràcticament obligades a gua?nyar la competició després de veure com la setmana passada quedaven eliminades de l'Eurolliga. Miguel Méndez disposa d'una plantilla molt àmplia, de la qual destaquen noms com el d'Anna Cruz, Nicholls, Henry, Honti o el de la bescanonina Queralt Casas.

Carbó té molt difícil jugar

Per la seva part, l'Uni arriba a Zamora amb el dubte fins a darrera hora -es decidirà en els minuts previs al partit- d'Anna Carbó, qui en l'entrenament del passat dijous va patir un esquinç a l'articulació interfalàngica proximal del cinquè dit de la mà dreta. L'aler té complicat jugar, encara que el metge, després d'explorar-la ahir, va constatar que la inflor li havia baixat.

Tampoc no es decidirà fins avui al matí quines seran les dues de les cinc jugadores del Copa Catalunya que també van viatjar ahir amb el primer equip que s'asseuran a la banqueta, però tot indica que les escollides seran Èlia Ros i Laura Ribas, les quals juntament amb les seves companyes del primer equip intentaran fer realitat el somni d'arribar per primera vegada en la curta història del club a la final de la Copa.