El Vilamalla, equip que està lluitant per l'ascens a Segona Catalana, es quedarà sense un dels seus puntals pels propers dos mesos. El migcampista Gaby Escalona ha estat sancionat amb 7 partits després de ser expulsat en el darrer enfrontament al camp del líder, el Base Roses. Amb 0-0 en el marcador, els vilamallencs es van quedar amb deu jugadors al minut 27 quan l'ex de la Fundació Esportiva Figueres va ser injustament expulsat per dobla amonestació. I és que la segona targeta groga la va rebre quan, segons fonts visitants, la infracció l'havia comès un altre company. L'expulsió va encendre Gaby, que es va encarar amb l'àrbitre i, després de negar-se a marxar del camp –el partit va estar aturat uns 10 minuts–, va ser acompanyat als vestidors pels seus companys.

El Vilamalla, dirigit per Carlos Santiago, no va poder aguantar el ritme amb inferioritat i va caure contra els rosincs per 2-0. Al final del partit, i poc després que el Base marqués el segon gol en un suposat fora de joc, Gaby –ja vestit de carrer– li va llançar aigua a l'esquena de l'àrbitre. A més, pels propers dos partits el Vilamalla també perdrà el defensa Andreu Vilaplana, sancionat amb dos duels per menysprear el col·legiat Pozo Valeros. Des del club altempordanès consideren com a "bastant dura" la sanció a Gaby Escalona, que va dirigir-se a l'àrbitre "amb una actitud lleument violenta", segons el sots-comitè de Competició de la Federació Catalana. L'entitat vilamallenca intentarà recórrer la sanció ja que en un principi a Gaby l'han sancionat amb 8 partits en duplicar-li, erròniament, l'expulsió per dobla amonestació.

D'altra banda, a Primera Catalana el capità del Figueres, Jordi Cruz, es perdrà el partit d'aquest dissabte a Avià per acumulació d'amonestacions. El mateix càstig tindrà Leslie Wijesinghe, migcampista de la Jonquera, líder de Segona Catalana.

A Tercera Catalana, a més de Gaby i Vilaplana (Vilamalla) han estat sancionats amb un partit Khalid (Cabanes), Joan Sánchez (Esplais), Oscar González (Sant Pere) i l'entrenador del Cadaqués Ahmed El Badri. Mentrestant, a Quarta Catalana han estat sancionats amb un partit els següents jugadors: Dani Robles (l'Escala B), Ariel Núñez (Siurana), Samori Balde (Espolla), Txirri Plujà (Vilabertran), Santiago Frutos (Garriguella), Milli i Adrián Martínez (Lladó) i Jose Ramon Labrador i Juan Antonio Momblan (Base Roses B).