El britànic Danny Webb i la marca índia Mahindra han fet història per molts motius en els entrenaments oficials per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana de 125 cc que es disputarà demà al circuit "Ricardo Tormo" de Xest, en els que han aconseguit la millor posició per a la formació de sortida.

Webb ha aconseguit la primera i última millor classificació de la seva carrera esportiva en 125 cc, però també la primera i última de la marca índia Mahindra, que ha disputat la seva primera temporada del campionat del món del vuitè de litre i el proper any serà una de les marques involucrades en la nova categoria de Moto3.

No obstant això l'atenció de la categoria s´ha centrat durant bona part dels entrenaments en el rendiment que tindrien els dos únics aspirants al títol mundial, el francès Johann Zarco (Derbi) i Nicolás Terol (Aprilia).

Una vegada més el francès, que acumula vint punts de desavantatge en la classificació provisional del mundial, ha acabat per davant del seu rival, Nicolás Terol, a qui una vegada més semblen jugar una mala passada els nervis i la pressió de ser líder del mundial i en cap moment ha estat a l'altura del seu rendiment al llarg d'una temporada en què ha aconseguit ni més ni menys que vuit victòries.

El registre de Webb ha estat molt lluny dels competidors. L'únic que s´ha acostat al 1:45.898 del britànic ha estat el francès Louis Rossi (Aprilia), que s´ha quedat a poc més de quatre dècimes de segon, mentre que Johann Zarco, tercer a la taula de temps ha acabat a més de dos segons.

Des de Zarco les diferències han estat molt més petites i fins Terol, novè a la classificació, amb prou feines ha marcat una diferència de set dècimes de segon, però és que en aquest grup de sis pilots ha estat molts dels protagonistes de tota la temporada del vuitè de litre, com en Maverick Viñales (Aprilia), Héctor Faubel (Aprilia), Luis Salom (Aprilia) o el propi "Nico" Terol, a més dels alemanys Sandro Cortese (Aprilia) i Jonas Folger (Aprilia).

Qualsevol d'ells es pot convertir en jutge de la lluita pel títol mundial entre Zarco i Terol, en la qual el francès necessita imperiosament guanyar la carrera i que l'espanyol no acabi entre els onze primers ja que de no imposar-se al "Ricardo Tormo "de Xest el títol mundial serà automàticament per l'espanyol independentment del resultat.