Una discussió habitual entre els seguidors del bàsquet gironí, quan se separen dos bàndols: els més històrics contra els més joves, és saber si jugadors com George Johnson o Mike Anderson eren millors que San Emeterio o Sada. Noms com Marc Gasol o Darryl Middleton viuen per sobre de les comparacions, però per als més antics seguidors de Palau-sacosta Jimmy Wright també menjava a part. El pivot de l'ascens a l'ACB és considerat encara com un dels talents més purs, i més fet malbé, que ha passat per Girona. Fins i tot un dels entrenadors que més va patir les seves sortides de to, Joan Maria Gavaldà, no fa escarafalls a l'hora d'avaluar el talent d'un Wright mort ja fa anys: "Quan es posava a jugar, i això passava un partit de cada cinc, no hi havia cap nord-americà que li pogués fer ombra". El Valvi ja no existeix -de fet del CB Girona només en queden records, deutes i tot tipus de problemes legals-, però el renascut Sant Josep debutarà divendres a LEB Bronze jugant contra el Mèrida i contra el fill d'aquell nord-americà que va ser clau en l'ascens de fa dues dècades. La temporada següent, amb el Valvi ja a l'ACB, Jimmy Wright no va acabar la temporada per la seva explosiva relació amb Gavaldà.

Jimmy Wrihgt va crear un bon grapat de situacions polèmiques a Girona -tant Guifré Gol (l'any de l'ascens com Gavaldà en els primers mesos del club a l'ACB ho poden certificar-, però les seves escapades a les base militar nord-mericana de Saragossa (on les nits no s'acabaven mai), les bronques familiars al pis del carrer Bonastruc de Porta o la seva conflictiva relació amb Gavaldà - a qui asseguren va deixar un missatge al contestador amenaçant-lo de mort- van impedir que el pivot intentés encaminar la seva vida. Abans d'arribar a Girona la temporada 87/88, Wright havia jugat nou partits a l'ACB amb l'Osca l'any anterior. Allà va néixer Devin Wright un 5 d'octubre de 1986 i en el bàsquet aragonès, júnior del CAI, va començar a jugar a bàsquet l'actual aler pivot del Mèrida.

Devin Wright és un bon jugador. Sense ser el talent pur del seu pare, però encanimat per viure professionalment d'aquesta esport sense les estridències del seu progenitor. Un aler-pivot molt físic que en categorires inferiors i, fins i tot, en EBA i Circuit sub-20, feia valer el seu físic privilegiat per anar molt fort al rebot ofensiu i ?firmar bons números. Ara, ja fora de la protecció d'una estructura ACB com era el Granada, on ha estat les últimes quatre temporades, Devin Wright haurà de demostrar la seva vàlua a Mèrida. El primer rival potser tampoc li serà tan desconegut. El seu pare hi va fer ?història.