La tornada a l´escola serà un 9% més cara que la de l´any passat. És l´increment que ha calculat la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) tenint en compte el preu de detalls com els llibres de text, el material o els uniformes. L´UCC estima que, només en material escolar i llibres, les famílies de l´escola pública gastaran 315,5 euros, els de la concertada 518,85 i els de la privada 748,70. També calcula que en uniformes i xandalls, les famílies a la pública es gastaran 59 euros, a la concertada 152,70 i els de la privada 243,20. Així en total, la despesa mínima per alumne se situa en 374,5 euros, una xifra que a la concertada arriba als 671,55 i a la privada s´enfila fins als 1.000 euros.

L´UCC calcula però, que si les famílies han d´utilitzar els serveis d´acollida matinal, menjador i transport i extraescolars, la despesa gairebé es duplica. Així, a l´escola pública, les famílies poden tenir una despesa de fins a 649 euros, a la concertada passa dels 1.000 euros, i a la privada supera els 1.580.

L´organització aconsella a les famílies controlar la despesa relacionada amb aquesta tornada a l´escola i per això, aposta per repassar el material que ja es té i fer una llista del que es necessiti. També aposta per reutilitzar material d´altres anys o altres germans i que encara es pugui aprofitar. Recomanen també, intentar fugir de les marques i els productes amb més publicitat, per evitar les modes que poden suposar un increment en el preu del producte final.

Pel que fa la roba i el calçat, l´UCC demana aprofitar tot el que es pugui de l´any anterior i aprofitar les rebaixes per comprar el que falti, un consell que també es pot aplicar a l´hora de revisar la roba dels uniformes i xandalls.

L´UCC també alerta a les famílies i els recomana no demanar crèdits ràpids pel finançament de les despeses de la tornada a l´escola perquè considera que són préstecs amb interessos molt elevats que poden comportar problemes en l´economia familiar.