Aquest diumenge s'han estrenat cinc de les 15 noves rutes que l'Aeroport de Girona ofereix durant aquesta temporada d'estiu. En concret, els ciutadans han pogut viatjar fins a Lappeenranta (Finlàndia), Dortmund (Alemanya), Groningen (Països Baixos), Trieste (Itàlia) i Memmingen (Alemanya). Aquest any, des del mes de març i fins a l'octubre s'ofereixen 77 rutes, quinze més que l'any passat. Gran part dels passatgers que han estrenat les noves destinacions han destacat que viatjar des de Vilobí d'Onyar és "més barat, fàcil i còmode". "Jo sóc de Berga, me'n vaig a treballar a Alemanya i a Barcelona no hi ha vol fins a Memmingen", ha assegurat un dels passatgers, en Gerard Riera.

Els carros i les maletes han estat els protagonistes aquest diumenge a l'Aeroport de Girona en l'estrena de la temporada d'estiu. Després d'un hivern difícil, les instal·lacions de Vilobí d'Onyar esperen remuntar les xifres de passatgers durant aquests pròxims mesos. Des d'aquest diumenge i fins el proper mes d'octubre s'ofereixen 77 rutes, 15 més que l'any passat.

Els nous destins connecten les comarques gironines amb poblacions d'Itàlia, el Regne Unit, Alemanya, Polònia, els Països Baixos, Xipre, Finlàndia, Noruega o Romania. En concret, es tracta de ciutats com Bucarest, Oslo, Tampere, Paphos o Groningen, entre d'altres. D'aquestes noves connexions, catorze les opera l'aerolínia de baix cost Ryanair i només una, la ruta amb Romania, l'oferirà la companyia Wizzair que enguany també manté la connexió fins a Kiev.

Des de l'aeroport esperen mantenir o superar els 2.850.000 passatgers que van trepitjar les instal·lacions gironines l'any passat. A més, tenen clar que el futur passa per connectar Girona amb els països del centre i l'est d'Europa. Per aquest motiu, enguany el mercat alemany - amb 10 rutes- és el que té més freqüències passant per davant dels dos destins més tradicionals, Anglaterra i Itàlia.

"Més còmode i barat"

Aquest diumenge s'ha encetat la temporada d'estiu amb l'estrena de cinc de les 15 noves connexions. Els passatgers han pogut viatjar fins a Lappeenranta (Finlàndia), Dortmund (Alemanya), Groningen (Països Baixos), Trieste (Itàlia) i Memmingen (Alemanya). En Gerard Riera, de Berga, ha estat un dels passatgers del vol a Memmingen. "Vaig a Alemanya a treballar i no hi ha connexions des de Barcelona fins al punt on vull anar, la millor solució és Girona", ha assegurat. Segons aquest passatger, els vols que s'ofereixen des de Vilobí d'Onyar són "més econòmics" i permeten viatjar "amb més comoditat". Una idea que també compartia en Pedro i la Maite, una parella de Bilbao que han anat a visitar Barcelona. "Nosaltres treballem a Alemanya, hem volgut visitar Barcelona però ens sortia més bé de preu tornar a Memmingen des de Girona", ha ressaltat la Maite.

Tot i això, també hi havia ciutadans que desconeixien que aquest diumenge començava la temporada d'estiu. És el cas de l'Anna Maria que viatjava fins al Marroc. "Em sembla una gran oportunitat que millorarà el trànsit de Girona, potenciarà les instal·lacions i diversifica el turisme ja que sempre es parla de Barcelona", ha assenyalat.

La gran majoria dels passatgers han coincidit en ressaltar que Girona suposa una oferta "competent, diferent, més barata i fàcil" en comparació amb els altres aeroports catalans.