L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la querella contra l'exdirectora general de CAM, Maria Dolores Amorós, per presumpte delicte d'estafa, delicte societari i falsedat documental, segons la interlocutòria feta pública. El jutge Fernando Grande-Marlaska, titular del jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència, ha sol·licitat al Banc d'Espanya i als administradors provisionals de la CAM un informe sobre la situació i les irregularitats i incompliments de la normativa bancària i mercantil que es pogueren haver comès. En la denuncia figura que els administradors de l'entitat varen comunicar beneficis de 38,9 milions al mes de març quan les pèrdues tres mesos més tard varen ser de 1.136 milions.

L'exdirectora general de la CAM, Maria Dolores Amorós, serà investigada per l'Audiència Nacional per presumpte delicte d'estafa, per falsedat documental i per delicte societari per un suposat falsejament dels comptes de l'entitat per evitar una intervenció del Banc d'Espanya.

El jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, presidit pel jutge Fernando Grande-Marlaska, ha admès a tràmit la querella presentada contra Amoròs i ha demanat els actuals administradors de la CAM que investiguin possibles irregularitats i incompliments de la normativa bancària i mercantil que es pogueren haver comès, segons figura a la interlocutòria comunicada per l'Audiència Nacional.

La denuncia, presentada per l'advocat Diego de Ramón, parteix dels informes dels gestors de la CAM després de ser intervinguda. Aquests primers informes apuntaven que l'entitat podria haver falsejat els comptes per evitar una intervenció que finalment es va acabar produint. Així, la CAM va comunicar el març passat uns beneficis d'uns 39 milions d'euros. Al mes de juny, els gestors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) varen detectar pèrdues de 1.136 milions.

Al mateix temps, la Fiscalia Anticorrupció va obrir el passat mes d'octubre una investigació d'ofici contra Maria Dolores Amorós, per d'haver maniobrat presumptament per garantir-se un sou anual de gairebé 600.000 euros i una renda vitalícia assegurada d'uns 31.000 euros mensuals.