CCOO i UGT han xifrat entre un 73 i un 75% el seguiment de la vaga del sector públic d'aquest dimarts. Segons han explicat en un comunicat, més d'un 50% dels centres escolars de Catalunya estan afectats per la vaga. Al Departament de Justícia l'aturada és seguida per entre un 80% i el 85% de la plantilla, mentre que a l'administració local arriba al 70-80% i als Departaments de la Generalitat a un 75% de seguiment. En el sector de la Sanitat el seguiment està sent del 52%, excepte els serveis mínims. UGT ha destacat que la convocatòria contra la retallada dels sous públics ha estat un èxit i que FGC i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estan seguint estrictament els serveis mínims.

CCOO i UGT han xifrat en un 60% els centres escolars de Catalunya que estan seguint l'aturada, tot i que depenent del territori baixa fins al 50%. UGT ha ofert les dades per demarcacions, que situa en un 58% el seguiment a la demarcació de Barcelona, un 52% a la de Girona, un 56% a la de Tarragona i en un 49% a Lleida.

A les escoles bressol de Barcelona, el seguiment és del 65%, mentre que a la concertada, el seguiment de l'aturada ha 'superat àmpliament les expectatives', segons el sindicat CCOO, tot i 'les dificultats de mobilització del sector dels últims anys i la intoxicació' de la patronal i algun sindicat amb l'objectiu de desestabilitzar.

El port de Barcelona està tancat i el seguiment de la vaga és total, mentre que a Correus, el seguiment és del 90% i els treballadors dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals només funcionen els serveis mínims.

A Justícia, l'aturada ha arribat al 85% mentre que a l´administració local arriba al 80% i als Departaments de la Generalitat a un 75% de seguiment. En el sector de la Sanitat el seguiment està sent del 52% fora dels serveis mínims.

D'altra banda, a primera hora del matí, s'han encadenat un grup de delegats sindicals a les portes del Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona i des de les nou del matí hi ha una concentració dels treballadors sanitaris a les portes de l'Hospital de la Vall d'Hebron.