Àltima Serveis Funeraris ja ha finalitzat les obres del seu tanatori a Llançà, situat a la carretera de Portbou, 1. Està previst que el nou equipament funerari entri en funcionament la propera setmana, després de la jornada de portes obertes que tindrà lloc aquest dissabte, 5 de maig, de 12 a 14 i de 17 a 19 hores, amb l’objectiu de donar a conèixer les dependències i les prestacions que tindrà el tanatori a tots els llançanencs i llançanenques. A la presentació de les noves instal·lacions, hi assistirà l’alcalde de Llançà i president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el director general d’Obres i Expansió d’Àltima, Jordi Viñas, i el gerent de la companyia a l’Alt Empordà, Paco Muñoz, a més d’altres integrants del consistori i directius de l’empresa funerària.

Per a Pere Vila, alcalde de Llançà, “el tanatori cobrirà una necessitat existent, ja que garantirà un servei funerari de proximitat i permetrà que els nostres veïns i veïnes puguem fer la vetlla al mateix municipi, sense haver de dependre del vehicle per traslladar-nos a altres poblacions”. El nou equipament es troba a només 350 metres del Cementiri Municipal dels Ximblars i a 750 metres del centre històric de Llançà. Tal i com afirma el director general d’Obres i Expansió d’Àltima, Jordi Viñas, “el Tanatori de Llançà permetrà un servei funerari molt més adaptat a les necessitats de tots i amb les màximes garanties de qualitat, tant pel que fa a l’equipament en si, projectat per ser el més confortable possible per a les famílies, com del servei funerari”. A més de la població de Llançà, el nou equipament prestarà servei bàsicament als altres municipis de la Costa Brava Nord com Colera, Portbou, El Port de la Selva i La Selva de Mar, sense descartar la resta de poblacions properes si els residents en sol·liciten els serveis. Per a la construcció del Tanatori de Llançà, Àltima ha invertit 250.000 euros.

El nou equipament funerari de Llançà se suma al Tanatori-crematori que Àltima gestiona a Figueres, al carrer Grècia, 1 (Pol. ind. Recinte Firal), que acull la seu de la companyia a l’Alt Empordà. En aquesta comarca, l’empresa presta servei a 68 municipis. A la província de Girona, Àltima també està present a la comarca del Ripollès, on gestiona el Tanatori-crematori de Ripoll. Arreu de Catalunya, la companyia disposa d’un total de 31 tanatoris, set crematoris i 19 cementiris, principalment a les províncies de Barcelona i Girona.

Tanatori de Llançà, proper i funcional

El nou tanatori d’Àltima a Llançà és un edifici aïllat de 238 metres quadrats, d’accés exterior directe des de la via pública, en planta baixa. Disposa d’una sala de vetlla completament equipada i amb serveis propis -guarda-roba, nevera, cafetera-, i un oratori multiconfessional amb capacitat per a 60 persones, a més de recepció i dependències d’atenció personalitzada a les famílies. L’edifici inclou també un aparcament interior exclusiu per a 11 vehicles.

En la construcció del Tanatori de Llançà, dirigida per Javier Lamata, responsable d’Obres i Projectes d’Àltima, s’han prioritzat productes i solucions respectuosos amb el medi ambient. En aquest sentit, s’han seleccionat empreses proveïdores de la zona i s’han emprat materials de fabricació de proximitat -que tenen un impacte menor de la petjada de carboni-. Àltima també ha apostat a Llançà per l’ús d’elements reciclats o amb certificació d’origen i ha tingut en compte diversos criteris d’eficiència i estalvi energètics, com ara un sistema de climatització de control telemàtic amb recuperació d’energia i funcionament per sectors independents, il·luminació integral mitjançant LED, aïllament acústic i tèrmic i plantació d’espècies arbòries autòctones (principalment, pereres de flor), amb necessitats de reg baixes.