El polític i exregidor figuerenc del PP José Luis Torres ressegueix, amb la premsa de testimoni, els quatre anys que va ser regidor a l'Ajuntament de Figueres entre el 1991 i el 1995, període en què va formar govern amb l'aleshores alcalde Marià Lorca (CiU).

Torres, també articulista a Diari de Girona, a Memorias de un cuatrienio (1991-1995). La prensa como testigo narra els fets viscuts en primera persona tant dins l'Ajuntament i el govern com també a les entranyes del PP. Un llibre que «de ben segur generarà controvèrsia», escriu l'exalcalde Marià Lorca al pròleg.

Torres hi defensa la seva acció política durant aquell quatrienni avalat pels escrits publicats a la premsa de l'època com a prova de la veracitat del seu relat.

Comença amb l'expedient del PP de Figueres contra ell el febrer del 1994, i que va publicar en primícia Diari de Girona, i acaba amb la seva resolució el març del 1995, un fet que va marcar la vida política de Torres i va significar que abandonés el PP.

El llibre, però, «no està fet des de l'odi i el rencor, ni amb ànim de venjança ni amb la voluntat de perdonar», escriu el mateix Torres, sinó que es tracta d'una «invitació a la reflexió de com de miserable i roí es pot transformar l'acció política».

L'escrit és un viatge per quatre anys que el mateix Torres qualifica de «conflictius» i «políticament molt densos». Debats com la presó «Olímpica» al Castell de Sant Ferran, la reubicació del Museu del Joguet, el destí de la col·lecció cinematogràfica Mallol o l'aparcament soterrat de la plaça Catalunya van ser alguns dels principals temes de disputa a l'Ajuntament, amb les tensions dins el mateix PP com a teló de fons.

«Són uns moments en què tot era conflictiu però, al seu torn, hi havia estabilitat governamental», explica Torres. Malgrat la dura oposició del PSC, el govern municipal gaudia de majoria absoluta amb l'acord entre CiU i PP. «El que he volgut ha sigut explicar els fets de manera objectiva» utilitzant la premsa com a prova i testimoni del que Torres narra.

Torres va presentar el llibre ahir a la Biblioteca de Figueres, plena a vessar, acompanyat de l'alcaldessa Marta Felip i el periodista Josep Maria Bernils. Amb la presència de l'exalcalde Marià Lorca, membres de governs anteriors i d'actuals i representants de diferents entitats, Torres es va endur bona part del protagisme com una persona que aixeca controvèrsia i un llibre amb «un contingut molt similar a la seva personalitat».

L'alcaldessa, Marta Felip, va dir del llibre que mostra «quatre anys marcats pel que han estat la característica eterna de la política figuerenca en democràcia, la mancança d'una majoria» i «una diversitat de grups que fa que sempre s'hagi de buscar el pacte». Amb coses que han canviat i altres que no.

Felip va descriure Torres com a persona culta, "viperí" i que viu i trepitja la ciutat.