Des de les àrees que coordina el regidor de Roses Fèlix Llorenç es projecta el municipi a l'exterior, fent difusió dels valors que caracteritzen Roses, alhora que es dona suport, principalment, a aquelles empreses dedicades al tercer sector o de serveis, i a la formació especialitzada.

Per començar, ens trobem a les portes de la III Ruta de les Tapes (del 6 al 15 d'abril). Com es presenta? Convidi'ns a venir.

Es presenta amb molta més participació que en altres edicions per part dels establiments del municipi. Hem passat de 51 a 71 establiments i havíem començat amb 25. Al final, tot es tradueix amb una oferta molt més àmplia i, de ben segur, amb molta més gent gaudint-ne. Convido tothom a descobrir la oferta gastronòmica de Roses de la millor manera possible: amb la Ruta de les Tapes.

Formar part del Vívid suposo que és d'obligat compliment com a municipi de la DO Empordà?

Roses ha sigut sempre un poble pescadors, vinyes i olivars. L'enoturisme és un producte a l'alça i compatible al 100% amb el nostre turisme més tradicional. Roses ha de treballar de la mà amb altres pobles vinícoles de la comarca i de la DO Empordà per aconseguir que l'Empordà sigui un referent en enoturisme a Europa. El Vivid és una molt bona ocasió per posar en valor aquests recursos i acostumar-nos a treballar conjuntament.

També tenen altres propostes en xarxa de gran atractiu, com pot ser el festival Sons del Món.

Sons del Món s'ha convertit en el gran festival de música de la Costa Brava, segur que aquest també ens portarà un cartell de primer nivell. Com ja s'ha fet públic Gloria Gaynor celebrarà el 40è aniversari del seu èxit "I will survive" a Roses.

El calendari d'activitats que es preparen des de la seva àrea són moltes. Quines destaca?

Segurament la més destacada és la Ruta de les Tapes, però també tirem endavant la Fira de la Rosa, el Festivalet, la Mostra de Vi de la DO Empordà i estem preparant altres novetats, com una fira de cerveses artesanes o la Fira Empordà. A més a més, estem treballant conjuntament amb la Confraria de Pescadors per portar a terme la Fira del Peix.

La gastronomia local, sens dubte, té un pes important?

Bé, la mateixa Ruta de les Tapes va néixer amb aquesta voluntat. A més, hi ha el menú i la campanya del Suquet de Peix, la campanya de les 1000 Roses i els tastets de Roses dins la Fira de la Rosa, el menú i el pica-tasta del Festivalet i hem creat la Taula de Promoció Gastronòmica per poder decidir, juntament amb els restauradors, cap a on continuar treballant la difusió de la gastronomia del poble.

L'Ajuntament de Roses fa poc ha fet pública una oferta laboral amb què es preveuen cobrir cinc places d'informadors turístics. Quina serà la seva tasca?

S'hauran d'ocupar de donar informació als turistes que ens visiten, des dels dos punts d'informació que tenim a l'estiu: L'Oficina de Turisme de Roses i el Punt d'Informació de Santa Margarida.

El turisme de creuer està a punt de batre un rècord aquest any. Quins creu que són els aspectes de Roses que més poden atraure als turistes que es mouen en vaixell?

Som dels pocs destins de creuers on el vaixell pot fondejar. Aquest fet és un atractiu per a les navilieres, ja que atorga a la ruta del creuer un valor afegit. Però no només pel que podem oferir a Roses venen els creuers, també és molt importat l'entorn. I, en aquest cas, el potencial gastronòmic, cultural i lúdic de l'Empordà és un fet decisiu. Som conscients que som el port d'entrada a l'Empordà.

Què fan perquè els turistes de creuer tinguin interès per quedar-se a visitar Roses?

Oferir-los tota la nostra oferta i posar en contacte les empreses d'activitats de Roses amb els responsables del creuer, perquè puguin oferir les seves activitats.

L'àrea que vostè coordina és molt més que turisme, tenint en compte la importància de la promoció econòmica. Tenen èxit els cursos que promouen? A qui estan enfocats bàsicament?

Els cursos estan dirigits a desocupats per millorar, per exemple, els seus idiomes i perquè els resulti més fàcil trobar feina. També estan dirigits als comerciants, restaurants i empreses de Roses, ja que els oferim recursos per millorar els seus negocis. Normalment, tothom que assisteix als cursos i tallers en surt molt content i en dona una bona valoració.

Aquesta darrera setmana Roses ha estat la seu d'unes jornades per impulsar oportunitats laborals a majors de 45 anys. Què suposa per al vostre municipi acollir aquest esdeveniment?

Estem molt contents de poder posar a disposició de les jornades el nostre auditori. Tenem unes instal·lacions que varen ser creades amb aquest objectiu. Poder gaudir-ne conjuntament amb la comarca és un orgull.

Creu que des de la seva àrea s'estan portant a terme totes les iniciatives que tenien previstes al programa electoral?

Totes es treballen, algunes s'estan aconseguint i n'hi ha d'altres que requereixen d'una feina prèvia, que també estem fent. Si tot va bé, acabarem el mandat amb tot el programa del pacte de govern assolit.