El darrer ple de l’Ajuntament de Navata de l’any passat va aprovar inicialment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), juntament amb l’Estudi Ambiental Estratègic. Ara, els veïns afectats es troben immersos en el període de presentació d’al·legacions. Es tracta d’un projecte que durarà tot aquest mandat, ja que es va iniciar l’any 2015 i és previst que finalitzi cap a les pròximes eleccions municipals. En qualsevol cas, l’objectiu d’aquest POUM és ser “una eina d’endreça i de cohesió de la zona urbana”, evitant ser un focus de creixement, segons apunta l’alcalde de Navata, Jaume Homs.

“Serà un procés complicat, que ens portarà un temps de debat”, adverteix l’alcalde navatenc, el qual, quan va accedir al càrrec, als anys vuitanta, es va trobar amb unes Normes Subsidiàries, que es van actualitzar l’any 1998. “Calia redactar aquest POUM, ara, ja que estàvem treballant amb una figura totalment obsoleta”, diu Homs.

Igualment, en el mateix ple, es va aprovar suspendre l’atorgament d’aprovacions, de llicències de parcel·lació de terrenys, d’edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d’instal·lació o ampliació d’activitats o usos concrets i altres autoritzacions sectorial a les àrees en les quals les noves determinacions per a elles previstes suposin modificació del règim urbanístic vigent. La durada de la suspensió és d’un any.