L'Espai Jove l'Esbotzada, de l'Escala, celebra aquest divendres el seu primer aniversari, amb un total de 2.700 usuaris i 24 activitats programades.

Un dels principals fruits d'aquest primer any ha estat el naixement d'una associació de joves que ha de servir per canalitzar, debatre i ajudar a desenvolupar les necessitats d'aquest grup d'edat.

El 2 de desembre del 2016 s'estrenava l'edifici de l'Espai Jove, a la zona coneguda com a Can Parals. En aquest primer any hi han passat uns 2.700 usuaris i s'han programat nombroses activitats, com tallers, xerrades o campionats de futbolí. L'àrea de Joventut també ha programat diverses assemblees de joves per tal de debatre les accions a dur a terme i recollir les inquietuds del jovent. La Festa Jove de Primavera ha estat una de les activitats que ha tingut un major èxit, així com el Campus Jove -que s'ha celebrat aquest estiu per primera vegada, amb un èxit total- o activitats de la Festa Major com pot ser la Gimcana Jove.

El regidor de Joventut, Rafel López, ha remarcat la voluntat municipal de continuar apostant per aquesta àrea i ha agraït "la predisposició dels joves a implicar-se en aquest projecte, així com del tècnic municipal de Joventut, Xavier Torrent, per tal de consolidar una oferta estable d'activitats i de propostes". En aquest sentit, destaca que, a part d'activitats lúdiques, també s'està treballant intensament en projectes d'assessorament i formació. Així, aquest any, s'han iniciat classes de graduat escolar i d'accés a grau mitjà, per exemple.

En aquests moments s'està acabant de definir la programació del primer semestre del 2018, en què està previst impulsar activitats relacionades amb la imatge i la fotografia, un nou curs de monitors de lleure, un taller d'iniciació al llaüt i unes jornades de salut. També continuaran activitats de gran demanda, com el taller d'Scrap, la festa de primavera jove o els campionats de futbol, bàsquet i futbolí. Aquest any, donat l'èxit, també està clar que es repetirà l'oferta del Campus Jove d'estiu.

El tècnic de Joventut, Xavier Torrent, ha destacat "la implicació dels joves des del primer moment, amb una resposta molt bona a les activitats i jugant un paper destacat a la presa de decisions".

Aniversari

Aquest divendres, 1 de desembre, està previst un acte de celebració del primer aniversari de l'Espai Jove l'Esbotzada. Es farà a la plaça Víctor Català, després de l'encesa de l'enllumenat nadalenc. Està previst una actuació del Combo de l'Escola Municipal de Música, així com una exhibició de joves talents que van participar al primer curs de DJ's de l'Esbotzada, Led Party i sorpreses a càrrec de Sons.