L’Ajuntament de Figueres ha obert el procés de selecció de 5 joves titulats universitaris per treballar al consistori durant 6 mesos amb un contracte de pràctiques remunerades. Els joves han de tenir menys de 29 anys, haver finalitzat estudis universitaris, estar inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació i al programa de Garantia Juvenil.

La contractació és per un període de 6 mesos, a jornada completa, amb un salari de 1.205,90€ de 7 pagues, i les places que s'ofereixen són per als següents 5 projectes:

Aproximació a la gestió del Medi Ambient a nivell local; Creació de continguts geogràfics i metadades municipals

Projecte de disseny, desenvolupament i coordinació d'un programa d'activitats de lleure i oci a les escoles públiques de Figueres; Adaptació i desenvolipament de les línies estratègiques de comunicació difusió i divulgació cultural de l'Ajuntament de Figueres a les noves aplicacions digitials i suport a la dinamització econòmica de la ciutat de Figueres i del territori de l'Empordà.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que des de l'Ajuntament es treballa per estimular la contractació de joves universtiaris i afavorir que adquireixin noves aptitutds i qualificació per al seu desenvolupament professional.

L'Ajuntament de Figueres ha participat a en la convocatòria de la Generalitat de subvencions del programa de Garantia Juvenil a Catalunya, una iniciativa de Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.