Amb la voluntat de teixir i enfortir la tribu així com també de crear aliances amb els professionals sanitaris per tal d'ajudar millor les mares, posant-les en el centre de l'atenció tenint en compte les seves necessitats, l'associació Dona Dóna Alt Empordà ha celebrat la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Una jornada reivindicativa que ha comptat amb un centenar de persones que o bé al matí o bé a la tarda han participat de les activitats preparades per l'entitat de suport a l'alletament matern. El matí l'associació ha regalat al personal sanitari una formació a càrrec de la metgessa, Consultora Internacional de Lactància Materna (IBCIL), terapeuta sexual i autora de "Amar con los brazos Abiertos" Carmela Kika Baeza.

La tarda ha estat dedicada a la visió de les mares i per això ha començat amb l'estrena d'un vídeo on s'han recollit les experiències de diverses mares de la comarca que han explicat com han viscut les seves lactàncies. Un audiovisual que té l'objectiu de compartir i enfortir la xarxa de vivències de les mares que poden servir d'ajuda mútua. Carmela Kika Baeza també a la tarda ha parlat de com s'apren a estimar i de com els nostres fills i filles ens poden ajudar a fer-ho si els ho permetem. Durant la seva xerrada, Beza ha destacat «el pit no es dóna a demanda, sinó que es una relació entre mare i bebè que ajuda entendre les necessitats de cada un». Kika Baeza també ha ressaltat la importància de consolidar i confeccionar una tribu de mares i dones per tal de ajudar-se amb la lactància i amb la criança com a mètode de aconseguir reduir aquelles interferències que són les culpables de dificultar les lactàncies. La doctora també ha parlat de la importància del contacte pell amb pell entre la mare i el bebè just després del part, ja que quan més temps passin separats mare i fill més costa aquesta programació natural que genera la lactància. Baeza ha reivindicat la lactància prolongada ja que com ha explicat «és la base d'una bona educació sexual pels nostres fills ja que ajuda a explicar el cos d'un i de l'altre»

A més de la xerrada i l'audiovisual s'han imprès samarretes amb el disseny de la Setmana mundial del Dona Dóna i s'han fet tatuatges amb la temàtica de la lactància.