Consell Comarcal

El Consell Comarcal reclama un estudi sobre la fibra òptica a l'Alt Empordà

Un dels seus objectius és el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques

11.08.2017 | 11:19

La Junta de Govern del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha demanat a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya la redacció d´un estudi per al desplegament d´una xarxa troncal pública d´alta capacitat (fibra òptica) des de Figueres fins a la resta de municipis de l´Alt Empordà.

Des del Consell es recorda que l´any passat el Govern de la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, l´Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb el Consorci Localret, van signar el Pacte Nacional per a la Societat Digital. Un dels seus objectius és el desplegament i la gestió coordinada d´infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d´oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya.

El programa que està executant el Consell Comarcal referent a la millora de la competitivitat en els polígons industrials de l´Alt Empordà posa de manifest la mancança que hi ha en aquest àmbit on les dificultats més grans que tenen les empreses a l´hora d´ubicar-se a la comarca és l´accés a la banda ampla i la garantia del subministrament elèctric. Paral·lelament també es detecta una situació deficient a molts municipis en relació a la connectivitat i l´accés als serveis de banda ampla.

Aprofitant que la propera tardor arribarà a Figueres una xarxa troncal pública de fibra òptica, a partir de la qual els operadors podran distribuir-la fins als usuaris finals, es reclama aquest estudi per tal de desplegar-la a tots els municipis de l´Alt Empordà amb l´objectiu de garantir a tots els habitants l´accés a aquest servei que actualment és bàsic per a l´equilibri territorial i que es relaciona amb aspectes tant diversos com l´educació, la sanitat, l´economia, la cultura i el lleure.

El passat mes de juny, la Secretaria de Telecomunicacions va anunciar l´arribada de la fibra òptica a Figueres per a la propera tardor mitjançant un projecte que consta de 23 quilòmetres per l´AP7 de Girona fins a Figueres, i de dos quilòmetres més de tram urbà fins arribar al punt de connexió, amb un pressupost de 300.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema