Durant tot aquest mes d’abril, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com de 104 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà, han organitzat una selecció de les propostes enoturístiques més singulars que es poden viure a la Costa Brava. La quarta edició del Vívid, amb la proposta d’una cinquantena d’activitats, que han situat l’Alt i el Baix Empordà en l’epicentre de l’enoturisme de Catalunya. Aquest serà el darrer cap de setmana i els organitzadors han volgut omplir l’agenda amb un pilot d’activitats.

Una de les novetats d’enguany eren els tastos en espais singulars. Se’n van fer al castell de Requesens, a la torre de Can Mario de Palafrugell, mentre que aquest dissabte se’n farà un a la casa de l’Abat de Llançà i diumenge al monestir de Sant Pere de Rodes. El darrer dia del festival, també hi haurà la possibilitat de gaudir de la Costa Brava navegant en veler pel cap de Creus, a través del qual també es podrà fer un tast de vins.

Serà un cap de setmana de traca final, on hi ha propostes per a tots els públics i preus. El Vinibus, el servei de transport amb autobús que ha sortit cada dissabte de quatre municipis diferents per portar visitants als cellers perquè no hagin d’agafar el cotxe, anirà fins al celler Perafita (Cadaqués).

Per la seva banda, la sommelier Laura Masramon permetrà tenir l’experiència de ser enòleg per un dia. La tasca de l’enòleg és molt creativa, i tots els amants del vi, en algun moment, han desitjat entrar a la sala on s’estan decidint els cupatges i dir-hi la seva. Diu­menge, al celler Masia Serra (Cantallops), tindrà lloc el darrer taller del Curs d’iniciació al tast de vins i olis en ruta per la DO Empordà. Durant el taller, tastaran diferents vins del celler que estan a mig procés d’elaboració, alguns els trauran de les bótes i altres de les tines d’acer inoxidable. Tastaran diferents varietats de raïm i veuran com s’expressa cada una.

Roses acull la Mostra del Vi i la gimcana Vi-Kids

En el marc del Festival Vívid, i com a membre de la Ruta del Vi DO Empordà, Roses acull per quarta vegada la Mostra del Vi DO Empordà, diumenge, de 10 a 14 h, a la plaça de Catalunya, on diversos cellers de l’Empordà oferiran els seus productes. Com a novetat, enguany, les famílies podran passar també una bona estona participant en la Gimcana Vi-Kids. S’hauran de superar diverses proves de destresa i artístiques, com ara equilibri, punteria, cucanya i pintura al vi, relacionades amb el món del vi. També per als més petits, fins a 5 anys, hi haurà un taller d’artesania a l’espai Vi-Baby. Durant la Mostra del Vi, es durà a terme el sorteig d’un àpat per a dues persones entre els participants en la segona edició de la Ruta de les Tapes i del Vi DO Empordà que hagin lliurat la butlleta per votar la millor tapa de l’edició 2017. El resultat de la votació es farà públic el mateix dia.