El municipi de Sant Pere Pescador disposa de set quilòmetres de platges, però, entre aquest litoral i el poble, encara hi ha el riu Fluvià, que desemboca a la mateixa platja. “Tenim el riu una mica oblidat i és un valor natural al qual li podem treure més benefici i tots plegats n’hem de gaudir”, reconeix l’alcalde de Sant Pere, Agustí Badosa. Per tal de convertir aquest espai en un atractiu turístic, l’equip de govern ha encarregat un estudi al paisatgista Martirià Figueras sobre la franja que va des del Parc del Riu fins a la reserva de Mig de dos rius.

Abans de l’estiu vinent, l’Ajuntament santperenc espera haver rebut els resultats d’aquest estudi paisatgístic i aprofitarà algunes propostes per incloure-les al Pla de Foment de Turisme de la Generalitat, que són les subvencions que s’atorguen els ajuntaments a través del retorn de la taxa turística.

Passeig fluvial

“Tenim tota aquella franja del pont una mica oblidada, on pensem connectar un passeig fluvial i un carril bici, que anés des de Torroella de Fluvià fins a la desembocadura del riu”, argumenta Badosa, el qual, en aquest sentit, admet que “el riu és un valor que tenim i no l’estem aprofitant prou bé”. L’Ajuntament també lluita perquè es pugui solucionar el problema de la variant amb un pont nou que travessi el riu.