Els grups internivell són molt valorats tant per alumnes com per mestres, perquè els resultats pel que fa a convivència, col·laboració i participació entre nens i nenes de diferents edats són molt bons. L'Escola Puig d'Esquers de Colera va iniciar, fa anys, el treball de tallers internivell amb la finalitat de formar alumnes competents. Tot i els canvis de professorat que hi ha hagut en els darrers anys, s'ha seguit prioritzant aquesta manera de treballar, ja que es valoren molt positivament els aprenentatges dels alumnes.

"Pensem que treballar per tallers internivell proporciona i desenvolupa els alumnes uns aprenentatges positius, socials i emocionals, a més dels didàctics i curriculars", expliquen els mestres de l'equip directiu de l'escola, els quals també consideren que aquesta metodologia ofereix altres factors que beneficien l'alumnat: "És un treball que afavoreix la interrelació dels alumnes dels diferents nivells, a la vegada que permet que cada alumne faci un treball adaptat a ell, podent aprofundir, d'aquesta manera, en aquells temes que més els interessen."

Aquest curs, els tallers es fan a les sessions de tardes, amb aquestes matèries: matemàtiques, llengües (català, castellà i anglès), música, hort, medi i plàstica.

Laura Villar, la directora de l'Escola Puig d'Esquers, explica com s'estructuren els tallers internivell: "Dos dies a la setmana, agrupem tots els alumnes en una mateixa aula, treballant conjuntament padrins i fillols (els alumnes més grans de l'escola són padrins dels més petits). Un dia a la setmana, es fan dos grups amb alumnes de tota l'escola barrejats de manera homogènia. Cada setmana, els alumnes roden i fan el taller corresponent. Els dos dies restants es fan tres grups, també amb alumnes barrejats, i se ­se­gueix una roda de tallers on els alumnes van canviant de mestre per treballar totes les activitats previstes."

S'ajuden, aprenen i es motiven

Un dels objectius principals d'aquest tipus de tallers i agrupament és aprendre de manera més manipulativa i vivencial, a la vegada que les alumnes es relacionen amb companys de tots els nivells i entre ells s'ajuden, col·laboren, aprenen i es motiven.

"Pensem que aquesta manera de treballar afavoreix que cada alumne aprengui al nivell en què ser sent més còmode, i que es relacioni amb alumnes de totes les edats afavoreix el treball cooperatiu i l'aprenentatge significatiu", comenten els mestres, i conclouen: "La valoració dels tallers és molt positiva, tant per als mestres, com per als alumnes i pares, i per això, any rere any, se se­gueix amb aquest tipus de treball i d'agrupaments."