La sala gran de la Cate de Figueres acollirà el proper 29 d'octubre la primera jornada de divulgació científica "Science needs you! - Relativitat, la Ciència del futur", organitzada per Yecora Patent Agency en col·laboració amb Andrés Aragoneses, que des de fa 9 anys les organitza amb gran èxit d'assistència a Terrassa.

El projecte, que es porta a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i diferents entitats culturals de la Catalunya Nord, com ara “la Bressola”, l’Institut d’Estudis Catalans a la Cataluya Nord i la Casa de la Generalitat a Perpinyà, així com també amb el suport de l’Institut d’Estudis Empordanesos, constitueix una iniciativa cultural i educativa transfronterera que busca apropar els coneixements científics a la població en general però sobretot als més joves. “Volem visualitzar que la ciència forma part del nostre dia a dia i que té enormes aplicacions i usos. Si a més serveix per a despertar vocacions científiques entre els estudiants serà un èxit” destaca Àngels Yécora, promotora de la jornada.

A partir del 16 d’octubre i durant una setmana s’obrirà una exposició d’astrofotografia al vestíbul de La Cate, amb una selecció d’obres de Juan Carlos Casado, publicades a l'APOD (Astronomy Picture of the Day) de la NASA. Durant la jornada del 29 d’octubre el públic podrà gaudir de diverses conferències amb ponents de la talla de Carles F. Sopuerta -membre de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE; CSIC-IEEC) que lidera l’únic grup estatal que participa en la missió espacial LISA Pathfinder de l’Agència Espacial Europea (ESA)- o Andrés Aragoneses, -professor de física a Carleton College (EUA) i divulgador científic tant a l’estat espanyol com als Estats Units-. També està prevista una projecció audiovisual musicada pel compositor figuerenc Santi Escura així com una observació astronòmica nocturna a Albanyà, zona certificada “Star Light” de la UNESCO.

L’assistència a la jornada és gratuïta, tot i que és necessari inscriure’s mitjançant el formulari corresponent a la web de l’Ajuntament de Figueres.