Figueres

Figueres acull la primera jornada de divulgació científica sobre la relativitat

Amb conferències de científics referents a nivell mundial com Carles F. Sopuerta de l´Agència Espacial Europea o Andrés Aragoneses del Carleton College (EUA)

05.10.2016 | 13:40

La sala gran de la Cate de Figueres acollirà el proper 29 d'octubre la primera jornada de divulgació científica "Science needs you! - Relativitat, la Ciència del futur", organitzada per Yecora Patent Agency en col·laboració amb Andrés Aragoneses, que des de fa 9 anys les organitza amb gran èxit d'assistència a Terrassa.

El projecte, que es porta a terme amb la col·laboració de l´Ajuntament de Figueres, la Diputació de Girona i diferents entitats culturals de la Catalunya Nord, com ara "la Bressola", l´Institut d´Estudis Catalans a la Cataluya Nord i la Casa de la Generalitat a Perpinyà, així com també amb el suport de l´Institut d´Estudis Empordanesos, constitueix una iniciativa cultural i educativa transfronterera que busca apropar els coneixements científics a la població en general però sobretot als més joves. "Volem visualitzar que la ciència forma part del nostre dia a dia i que té enormes aplicacions i usos. Si a més serveix per a despertar vocacions científiques entre els estudiants serà un èxit" destaca Àngels Yécora, promotora de la jornada.

A partir del 16 d´octubre i durant una setmana s´obrirà una exposició d´astrofotografia al vestíbul de La Cate, amb una selecció d´obres de Juan Carlos Casado, publicades a l'APOD (Astronomy Picture of the Day) de la NASA. Durant la jornada del 29 d´octubre el públic podrà gaudir de diverses conferències amb ponents de la talla de Carles F. Sopuerta –membre de l´Institut de Ciències de l´Espai (ICE; CSIC-IEEC) que lidera l´únic grup estatal que participa en la missió espacial LISA Pathfinder de l´Agència Espacial Europea (ESA)- o Andrés Aragoneses, -professor de física a Carleton College (EUA) i divulgador científic tant a l´estat espanyol com als Estats Units-. També està prevista una projecció audiovisual musicada pel compositor figuerenc Santi Escura així com una observació astronòmica nocturna a Albanyà, zona certificada "Star Light" de la UNESCO.

L´assistència a la jornada és gratuïta, tot i que és necessari inscriure´s mitjançant el formulari corresponent a la web de l´Ajuntament de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema