El ple de l'Ajuntament de Figueres ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, demanar a la Generalitat l'enderroc de l'antic pont sobre el riu Manol. L'estructura va quedar en desús quan es va fer la variant de la C-260 i ara, amb les obres de desdoblament del darrer tram fins al Cinturó de Ronda de la N-II, el consistori proposa la seva desaparició "per evitar el perill d'inundacions", segons ha explicat l'alcaldessa Marta Felip.

La petició està avalada per un informe tècnic de l'empresa municipal de serveis Fisersa. Amb les actuacions previstes pel desdoblament de la carretera, es creen nous vials i talussos que poden fer variar els espais de recepció d'aigua pluvial o del mateix riu quan puja crescut. La zona comercial de Vilatenim està situada en una cota molt baixa respecte de la llera del Manol i el pont vell, que abans unia Figueres amb Vila-sacra, ja no té cap utilitat per als vehicles.

Aquest perill d'inundabilitat ja fa temps que ha quedat demostrat, ja que cada cop que el Manol ha crescut de manera important, s'han registrat inundacions destacades en espais com el Nou Centre Empordà o l'Estadi Municipal de Vilatenim.