L'Ajuntament de l'Escala i l'empresa Sorea han signat un conveni que inicia una campanya solidària per poder fer un pou d'aigua a la zona de Kandia, al Senegal, que abastirà entre 2.000 i 2.500 habitants, dels quals uns 1.200 són nens.

El projecte es gestiona a través de l'Associació de Cooperació per al Desenvolupament de Bantandicori, amb qui la policia local de l'Escala ja va col·laborar l'any passat amb l'organització d'un concert solidari.

En aquest cas, el conveni preveu que Sorea fa una aportació de 3.000 euros a través de l'Ajuntament de l'Escala.

D'altra banda, l'Ajuntament de l'Escala ha habilitat el compte ES84 0049 2794 31 2714114848 , del banc Santander, per tal que qualsevol persona que ho desitgi pugui fer una aportació per col·laborar amb el projecte -es poden fer aportacions fins a finals d'octubre i cal posar el concepte "donació Senegal" a l'hora de fer l'ingrés-.

L'Associació de Cooperació pel Desenvolupament de Bantandicori va començar els seus projectes a Senegal el 2006. Des de llavors, ha fet vuit pous i ha desenvolupat diverses zones de cultiu, garantint l'accés a l'aigua potable a comunitats rurals amb grans problemes de contaminació dels seus recursos naturals.