Palau-saverdera celebrarà, entre el 12 i el 19 de juny, la primera edició de la Fira Balcó de l’Empordà, que consta d’una llarga llista d’activitats relacionades amb el poble i els estanys dels Aiguamolls. L’Ajuntament palauenc ha volgut donar un impuls a la Fira del Paisatge de Catalunya, que venia organitzant l’Associació de Veïns de Palau-saverdera i que havia perdut potencial darrerament. A la Fira Balcó de l’Empordà, hi haurà una gimcana familiar, tallers de plantes remeieres, un concurs de fotografia, un concurs floral de balcons i carrers, observació d’ocells i papallones i un mercat al carrer, així com diverses xerrades i activitats per als nens i nenes de l’escola.

L’alcaldessa de Palau, Isabel M. Cortada, i el tinent d’alcalde, Miquel Serra, obriran la fira aquest diumenge, a les 12 del migdia, al Centre Cívic, mentre que, seguidament, José Luis Bartolomé presentarà el llibre Amb Sant Onofre als nostres cors. Maria Terrades s’afegirà a la marató de conferències parlant de Sant Onofre i el Sant Grial, abans que l’artista Lluís Roura tanqui la sessió matinal amb una xerrada titulada Aiguamolls i pintura.

L’Associació de Dones Verdera organitzarà una fideuada popular el diumenge (14 hores a la sala de ball del Centre Cívic) els tiquets de la qual es posaran a la venda a diferents punts del poble (adults 7 € / nens fins a 10 anys 4 €). La data límit per apuntar-se és el divendres 10 de juny.

Joan Caussa, Alejandro Macau, Francesc Suñer i Sebastià Viussà oferiran la xerrada titulada Activitats agrícoles i arts de pesca als estanys, aquest dilluns (19.30 h), a la sala de conferències del Centre Cívic.

El dissabte 18 de juny, a la nit, hi haurà un concert d’Alberto del Puerto i Rumba Tramuntana i el diputat i cantautor Lluís Llach tancarà la Fira el diumenge 19 de juny.