L’Ajuntament de Sant Pere Pescador ha obert una convocatòria urgent, per a la temporada d’estiu 2016, per crear set llocs de treball en règim de personal laboral temporal, mitjançant concurs, i la creació d’una borsa de treball. La finalitat és cobrir, de manera ràpida i àgil, els llocs de treball quan aquests puguin quedar vacants temporalment. Això pot ser a conseqüència de baixes per malaltia, vacances, renúncies, etc., o per atendre necessitats del servei amb caràcter urgent. El cos treballarà del 17 de juny fins al 30 de setembre. Aquest dilluns s’acabava el termini per presentar-se a la convocatòria per a les places de vigilant.

Les funcions d’aquest cos de vigilants municipal seran, entre altres, custodiar i vigilar béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals; ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà, d’acord amb les normes de circulació; participar en les tasques d’auxili al ciutadà i de protecció civil, d’acord amb el que es disposa en les lleis; vetllar pel compliment de reglaments, ordenances, bàndols, resolucions i altres disposicions i actes municipals; complir les ordres vinculades al servei de vigilància; i comunicar a l’Ajuntament totes les incidències vinculades al servei i qualsevol altra incidència destacable.

El consistori santperenc fa un any, quan l’actual equip de govern va prendre possessió, va buscar una fórmula per tenir un cos de policia local. “Vam intentar mancomunar-lo amb algun poble veí però, vist que era complicat, el Departament d’Interior de la Generalitat ens ha proposat aquest model”, argumenta l’alcalde de Sant Pere, Agustí Badosa, el qual quantifica la despesa pressupostària en 90.000 euros per aquest any. “Ens ho plantegem com una prova, que es podria allargar”, diu Badosa, l’alcalde de Sant Pere Pescador.