Un dia després que la notícia amb aquest titular: "Uns okupes en un baix causen malestar als veïns d´un bloc, al carrer Fortià de Figueres" sortís publicada en l'edició impressa al Setmanari EMPORDÀ, l'administració ha posat fil a l'agulla i ha obligat les persones que s'havien allotjat en aquest local a desocupar-lo.

Feia dos anys que els veïns de l'edifici del carrer Fortià, que fa cantonada amb el carrer Méndez Núñez, reclamaven solucions a l'Ajuntament de Figueres, després que nit rere nit haguessin de trucar la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra perquè els okupes causaven aldarulls. La pressió veïnal i també el ressó mediàtic que s'ha fet d'aquesta problemàtica han fet possible que els okupes ja estiguin fora i que el local hagi quedat precintat.

El bar restaurant Ktrachos

El local fa molt de temps que es troba en estat d´abandó, si bé encara conserva el rètol amb el nom del bar restaurant que havia albergat: Ktrachos. A la deixadesa infraestructural del local, se li havia unit, ja fa també molt de temps, la presència d'okupes, que s'hi van allotjar malgrat la manca de mesures higièniques i de no disposar de cap mena de servei, ni aigua ni electricitat. Al llarg d'aquests dos últims anys, aquests nous inquilins no han passat desapercebuts, i això ho saben bé els veïns de l'edifici de pisos on hi ha aquest mateix baix.

"Sorolls, crits, baralles, borratxeres a tota hora, sobretot a les nits. Cada dos per tres, hem de trucar a la policia. Fa molt de temps que no ens deixen descansar. Hem presentat instàncies a l'Ajuntament, ens hem reunit amb responsables de la Guàrdia Urbana, però tot segueix igual. No es fa res per solucionar-ho, i nosaltres no podem aguantar així més temps", explicava fa una setmana una veïna en declaracions a aquest setmanari.

Denúncies veïnals a Facebook

Una altra veïna, i no era l'única, havia utilitzat, en diverses ocasions, l'aparador públic de Facebook per expressar la impotència que sentien ella i la resta de famílies que resideixen en aquest edifici. Aquest text el va escriure també fa pocs dies: "Escric aquestes paraules des de la impotència. A veure si algú amb una mica de seny vol fer alguna cosa i actuar, principalment la senyora alcaldessa i els regidors de l'Ajuntament de Figueres. Visc al carrer Fortià de Figueres, i fa més de dos anys que tenim un gran problema. El bar Ktrachos està tancat, però està ocupat per unes persones (per dir-ho d'alguna manera) que no ens deixen descansar. Nit sí i nit també tenim baralles, cops, crits, sigui l'hora que sigui. S'il·luminen amb espelmes, cosa que fa que entre la brutícia que hi ha allà a dins i a saber què més hi ha, algun dia sortirem volant pels aires. Hem d'esperar que això passi per a què actuïn? Estem farts de fer instàncies i trucades als urbans i als mossos. Això és insostenible. Si us plau, facin alguna cosa. Hi ha persones que hem de treballar, tenim nens petits que s'espanten, persones que estan malaltes. Ja no sabem què hem de fer. És desesperant."

Els veïns, aquesta setmana, es feliciten que finalment se'ls hagi fet cas i que el local, encara que continua en un estat de deteriorament considerable, hagi quedat desallotjat i precintat.