L´Àrea Bàsica de Salut de l´Escala mantindrà finalment l´ambulància de reforç de l´estiu, que se suma a la unitat 24h que hi ha durant tot l´any. Així ho ha comunicat oficiosament la direcció del CatSalut a Girona a l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, en una reunió que es va fer divendres, amb la participació també de la direcció del CAP.

La reorganització del transport sanitari preveia inicialment que no hi hagués aquest reforç de 12 hores a l´Escala durant els mesos de juliol i agost. Això va aixecar la preocupació de tots els municipis que engloba aquesta Àrea Bàsica de Salut, que van iniciar gestions, conjuntament amb la Fundació Salut Empordà (que gestiona el CAP de l´Escala), per tal d´aconseguir una reconsideració d´aquesta decisió. En aquesta línia, l´alcalde de l´Escala va demanar una reunió per poder exposar aquesta preocupació. "Fruit d´aquestes gestions i del treball conjunt que tots hem estat fent de forma discreta, finalment ens han reconegut que és millor mantenir el servei tal i com era", remarca Víctor Puga.

Aquest és un dels temes que es va tractar a la reunió que van mantenir també divendres, a l´Escala, membres de la direcció de la Fundació Salut Empordà i del CAP de l´Escala amb els alcaldes d´aquesta Àrea Bàsica de Salut. Des de la fundació també es va informar que s´està treballant en un projecte per ampliar el CAP i els seus serveis. "Des de l´Ajuntament de l´Escala estem disposats a facilitar un terreny municipal al costat del CAP per tal de fer-ho possible", destaca Puga.

Entre altres punts, dins d´aquesta ampliació es contempla la possibilitat que la base local de les ambulàncies del SEM estigués situada just al costat del CAP.