Aquests darrers dies l'entorn del carrer Mossèn Cinto Verdaguer ha estat objecte d'una sèrie d'actuacions destinades a millorar l'eficiència energètica de les lluminàries, a més de reduir l'impacte visual que provocaven algunes línies elèctriques aèries a aquesta zona, propera a l'edifici Júbar, un dels més alts de la ciutat.

Les actuacions s'han concentrat als carrers Mossèn Cinto Verdaguer, Rector Arolas i la cruïlla de Llers amb la Pujada del Castell. Entrant al detall, els treballs han consistit en la substitució de les quatre columnes de llum i les seves lluminàries -tipus globus, amb làmpada de 150w VSAP- al carrer Mossèn Cinto Verdaguer per cinc columnes de 8 metres d'alçada amb lluminària de leds de 72w de potència. Una actuació que ha permès eliminar pilones de formigó de la vorera i millorar la senyalització del pas de vianants.

D'altra banda també s'han eliminat els suports de formigó i de fusta, a més de les línies aèries del carrer Mossèn Cinto Verdaguer, amb cruïlla a l'avinguda Salvador Dalí i seguint pel Rector Arolas fins a arribar a l'hospital de Figueres. Una obra que ha servit per soterrar tota la línia elèctrica en aquesta zona. Actuació que també s'ha dut a terme a la cruïlla del carrer Llers i amb Pujada del Castell.

El regidor de Serveis Urbans i Qualitat Urbana, Joaquim Felip, explica que "l'obra ha servit per reduir totalment l'impacte visual que el pas de les línies elèctriques provocaven a la zona". El cost d'aquestes actuacions ha estat de 36.000 euros.