Una cinquantena de persones han assistit, aquest dissabte, a la festa de presentació de la renascuda associació de comerciants de la plaça de Catalunya, la Font Lluminosa-plaça Ernest Vila i que ben aviat també reunirà als representants de la plaça del Gra. L'acte va començar, a tocar el monument de Ramon Muntaner, amb el pregó del catedràtic Francesc Canet, director de l'institut que porta el nom del cronista de Peralada.

Canet va celebrar la presència d'una nova entitat "amb ganes de ser reivindicativa" com a una eina que ha d'ajudar "a fer ciutat". Els comerciants d'aquesta zona demanen més atenció municipal i que, entre altres coses, que no tots els actes festius es concentrin quasi sempre a la Rambla.

Entre els assistents hi havia la plana major del govern figuerenc, amb l'alcaldessa, Marta Felip, i el primer tinent d'alcalde, Pere Casellas, al capdavant.

Com a mostra de la seva voluntat de dinamitzar la zona, els comerciants han pagat de la seva butxaca, els més de cinc mil euros que ha costat l'enllumenat nadalenc dels carrers de la Rutlla i Castelló.

El combo de La Flauta Màgica ha posat el colofó a la festa amb una aplaudida actuació musical.