La portaveu del Partit Popular Català a Figueres, Maria Àngels Olmedo, ha manifestat la seva solidaritat amb els bombers de la ciutat "en la reivindicació de la pèssima situació de les seves instal·lacions, així com les mancances de servei, i em sumo a la denúncia de les promeses incomplertes de les quals són víctimes des de fa anys. Pensem que quan necessitem els bombers, ells són allà de seguida i fan la seva feina de forma sempre impecable".

Olmedo considerq que "tenen tot el dret del món a tindre un equipament i un material en bon estat, i nosaltres tenim obligació d'esperar que en disposin, per a la nostra protecció. Durant anys hem sentit parlar del «nou parc de bombers», projectes, promeses, reivindicacions, incompliments... No és just tenir-los en un lloc que cau a trossos, que se'ls desmunti el material durant una intervenció, ni que els manqui tot allò que precisen per dur a terme la seva tasca. Prou d'incompliments! Aquesta ocasió no demanem, exigim!, a les autoritats governants que es posin mà a l'obra i tractin als nostres bombers de la forma que es mereixen".

La regidora afirma que "és una vergonya que el segon Parc de la Província de Girona i el que és Parc Comarcal de l'Alt Empordà estiguin en aquestes males condicions, sense disposar d'heliport, ni torre de maniobres, que no tinguin una aula decent ni espais on gestionar el comandament de control de grans incendis a la zona. A banda d'una plantilla envellida on no s'han cobert les places vacants. Parlem d'un territori que ha patit grans incendis i som plenament conscients que en tornarem a patir. Les autoritats polítiques són responsables ara d'engegar unes accions que ens permetin afrontar els nous incendis amb tots els recursos materials que som capaços, o seran culpables de la ineficàcia en la seva lluita".

"Com en tot -afegeix-, Figueres anem per darrere d'altres ciutats que han renovat els seus parcs de bombers durant aquests anys. El PPC ens sumem als bombers per demanar al govern local que es mostri ferm davant la Generalitat per executar la construcció del que ha de ser el nou parc que satisfaci totes les reivindicacions actuals. Prou mentides, excuses i promeses buides de contingut. Estem segurs que tots els figuerencs -i per extensió, tots els empordanesos- comparteixen la nostra posició respecte d'aquest tema i la seva gravetat que reclama una reacció urgent i decidida".