El vicerector de la Universitat de Girona, Jorg Rudolf Zimmer, ha pronunciat aquest dilluns una conferència a la Casa de la Generalitat sobre l'estat actual de les relacions universitàries transfrontereres, aplicades especialment a les relacions entre Girona i Perpinyà.

En col·laboració amb Josep Anguera, delegat per a les relacions transfrontereres de la UdG, ha desgranat algunes de les moltes accions dutes a terme en aquest camp. Una bona part d´aquestes implicaven la Universitat de Perpinyà o algun actor institucional de Catalunya Nord. Gràcies a una proposta vinguda de la Universitat de Perpinyà es va acordar el principi d'una trobada anual entre les dues universitats per tractar projectes d'acció que es puguin dur a terme en comú.

Aquestes iniciatives són molt importants ja que permeten no només cosir un territori a banda i banda d´una frontera sinó també servir d´elements de cohesió de proximitat en el marc de la construcció europea. Actualment, les dues universitats sumen uns vint-i-cinc mil estudiants.

Una bona assistència i moltes intervencions vingudes del públic ha deixat palès que el tema transfronterer aplicat al món universitari desperta molt d´interès.