El ple ordinari del mes de novembre, previst per aquest dijous, té en el seu ordre del dia dos temes que fa temps que cuegen. Un d'ells és el nomenament de l'exregidor i exdiputat al Congrés Francesc Canet com a síndic de greuges, i l'altre fa referència a l'acord de compra de l'antic local del bingo del carrer Sant Pau.

Pel que fa al nomenament de Francesc Canet, la proposta de l'equip de Govern de CDC, UDC i PSC sembla que tindrà el suport d'una part de l'oposició però, previsiblement, el PP i Ciutadans podrien no estar-hi d'acord. El resultat de la votació sembla donar un vot majoritari al relleu d'Eduard Puig Pujol, l'actual síndic, per Canet, però aquest ha explicat al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ que, malgrat que el càrrec li fa il·lusió i creu estar preparat per ocupar-lo "no seria coherent acceptar-lo si no hi ha un ampli consens" en el ple.

Pel que fa el local del carrer Sant Pau, el Govern posarà damunt la taula l'acord de compra per un valor aproximat d'uns 626.000 euros. A aquesta quantitat caldrà restar-hi els 215.000 euros que s'han pagat fins ara en concepte de lloguer amb opció de compra. El Consistori acabarà pagant els 411.000 euros restants en dues fraccions, entre el 2015 i el 2016.