Medi ambient

La UdG explica el sistema pioner per eliminar nitrats a l'Ecofira de Navata

La tercera edició de la fira temàtica sobre el medi ambient se celebra aquest diumenge

10.10.2015 | 08:19

La plaça de l'Era de l'Obra, el Centre Cívic i els carrers i les places del nucli antic de Navata acolliran, diumenge, la tercera edició de l'Ecofira, que pretén ser un espai de trobada de persones i professionals que treballen en àmbits diferents per a un entorn més sostenible en aquest vessant. Durant tot el dia, el visitant trobarà activitats, expositors i empreses d'alimentació, jardineria i automoció, a més de productes sempre vinculats amb la sostenibilitat i el medi ambient. A partir de les onze del matí, a la sala d'actes,

Jesús Colprim, professor titular d'Enginyeria Química de la UdG i director del Grup de Recerca LEQUiA de la UdG, parlarà de Com es poden eliminar els nitrats a les aigües?, exposant les tecnologies disponibles i en desenvolupament que du a terme a Navata a través d'un projecte pioner.

"L'Ecofira va néixer per a fomentar el producte ecològic i donar a conèixer l'economia local, però els seus valors van més enllà dels purament comercials; les ponències i els tallers que s'hi organitzen conviden a la relació social, la formació i la reflexió al voltant de l'ecologia i el desenvolupament sostenible.

La sensibilització ciutadana i la conscienciació de la necessitat de tenir cura del medi ambient és el veritable motiu que ens empeny a organitzar aquest esdeveniment", diu l'alcalde, Jaume Homs, el qual també destaca del programa d'activitats la xerrada-col·loqui sobre la problemàtica dels residus i la necessitat de reciclar bé, que es farà a les 12 h. a la sala d'actes, amb l'ambientòleg Eduard Adrobau.
Homs també destaca que aquest any, a més, es posarà en marxa un projecte de bioenergia forestal per la climatització i l'escalfament de l'aigua calenta sanitària del centre escolar, el gimnàs i els vestidors de la zona esportiva. Aquest projecte energètic està vinculat de manera directa a la gestió forestal sostenible i a la neteja dels boscos locals per al subministrament de combustible, així com al Pla de Franges de Protecció contra Incendis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema