L'equip de govern (CiU-GdP) ha aprovat en el segon intent les retribucions als regidors municipals amb una rebaixa del 20% respecte la proposta inicial per als regidors que cobren per assistència, uns cinc mi l'euros. El govern va rebre com s'esperava l'abstenció del PP, el PSC amb qui havia arribat a un acord i el C's. S'hi van oposar ERC i Unió.

La proposta que ahir es va portar a ple, tal com ja s'havia anunciat, redueix únicament les assistències a què es poden assistir a l'any, les juntes de govern i meses de contractació que passaran de les 50 anuals a les 40. Això suposarà que els regidors que cobren per assistència, que són dos, passin de cobrar 30.800 euros l'any a 26.300. Era una de les crítiques dels que es van oposar perquè consideraven que acabaven cobrant el mateix que les persones amb dedicació exclusiva.

ERC s'ha mostrat satisfeta per la rebaixa però ho va considerar insuficient, com també Unió, els dos grups que van votar en contra ahir. ERC havia demanat, per poder-hi votar a favor, que es modifiqués el ROm per fomentar la participació en els òrgans de govern però no se'ls va acceptar perquè entenien que eren temes diferents. Ahir va dir que s'estudiarà. Per això al ple d'ahir va mantenir el vot negatiu. El PP va mantenir l'abstenció, s'hi va sumar els dos regidors del PSC i un de C's, el que va permetre tenir 12 vots i la majoria suficient per tirar endavant les retribucions.

El govern tindrà quatre dedicacions exclusives de l'alcaldessa (48.588 euros), el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner (GdP); la del regidor d'Hisenda i Benestar, Marc Danés (i la del regidor de Turisme i Promoció, Fèlix Llorens, tots tres amb 39.373 euros l'any. També una dedicació parcial del 90% per a Juan Manuel Fernández de 35.520. La resta, els regidors d'Urbanisme i Medi ambient, Carles Pàramo, i la regidora d'Ensenyament i Joventut, Anna Jorquera, cobraran per assistències.