CiU Llançà ha denunciat, a través d'un comunicat públic, que l'alcalde Guillem Cusí es pugi el sou un 250% en relació al que percebia Pere Vila al capdavant de l´Ajuntament de Llançà. Tal i com ha lamentat Pere Vila, cap de llista de CiU i exalcalde, "el nou equip de govern cobrarà un 40% més que l´anterior executiu, és lamentable i més en el context econòmic que vivim".

El pentapartit que governa a Llançà des del passat 13 de juny, format per ERC, ICV, ULL, PSC i APL, ha començat a fer canvis arrel del Ple de cartipàs celebrat ahir, segons la nota de CiU, i han estat en la vessant salarial dels nous càrrecs electes. Així, el nou equip de govern, "tot i ser un regidor menys que en la passada legislatura, ha augmentat considerablement aquesta partida". Tal i com ha explicat Vila, mentre que en l´anterior executiu, composat per 7 regidors de govern, el total salarial era de 106.696,4€ bruts a l´any, l´actual executiu, format per 6 regidors, puja fins als 149.500€, el que representa un 40% més en favor de l´equip de govern del republicà Guillem Cusí.

El canvi més substancial s´ha produït en el sou de l´alcalde, on Cusí s´ha augmentat el sou un 250% en relació amb el que percebia l´anterior alcalde. El republicà cobrarà 40.000€ bruts a l´any, mentre que el convergent cobrava 11.488€ bruts a l´any.

Per altre banda també s´han augmentat el número de dedicacions significativament. l´executiu del pentapartit tindrà una dedicació exclusiva, la de l´alcalde, (40.000€ bruts a l´any) i tres dedicacions parcials (a raó de 26.500€ bruts a l´any cadascuna), mentre que amb el govern de CiU, hi havia una dedicació exclusiva (35.008,32€ bruts a l´any) i només una dedicació parcial (a raó de 25796, 12€ bruts a l´any). Per tant una pujada en matèria de dedicacions de regidors del 96,53% en favor del pentapartit.

Per Pere Vila "aquestes primeres decisions del nou govern a l´ajuntament ens han sorprès molt. El nou equip de govern ha pujat el sou dels tinents d´alcalde". Mentre amb el govern encapçalat per Pere Vila un tinent d´alcalde sense dedicació percebia 11.488€ bruts a l´any, amb l´actual govern de Guillem Cusí, un tinent d´alcalde passarà a cobrar 15.000€ bruts a l´any, és a dir un 30,5% més. D´aquesta manera, cap regidor de l´actual equip de govern cobraria menys de 15.000€ a l´any, recordar que en l´anterior executiu, hi havia tres regidors que per percebien 7.638,72€ bruts a l´any.

També s´ha augmentat les aportacions dels regidors per assistència a Plens, Comissions Informatives i representació municipal, augmentant-se en un 60%. En definitiva, CiU Llançà lamenta que "el canvi de govern propugnat per la coalició d´ERC, ICV, ULL, PSC i APL, s´ha traduït en un canvi de sou a l´alça".