L'Ajuntament de l'Escala, tal com es va anunciar la setmana passada, va portar ahir al ple una moció perquè s'aturi el concurs per adjudicar la gestió del Centre d'Atenció Primària (CAP) de l'Escala.

La moció que aprova l'Escala serà secundada pels vuit municipis als que dóna servei el centre d'atenció primària (l'Armentera, Ventalló, Albons, Bellcaire d'Empordà, Viladamat, Torroella de Fluvià, Vilamacolum i Sant Pere Pescador).

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, defensa que estan preocupats pel procés que en un primer intent ja va adjudicar a l'empresa Eulen el servei que ara gestiona la Fundació Salut Empordà. La moció que es va aprovar ahir al ple és una de les accions més per intentar aturar el procés. Si en un primer moment es va defensar que l'havia de gestionar la Fundació, ara es demana que davant els problemes s'opti per retornar a l'Institut Català de la Salut la gestió per evitar la privatització del servei a mans d'empreses amb ànim del lucre.

El procés està en marxa de nou després que s'aturés la primera vegada. Les empreses ja han presentat les ofertes. El gerent de l'Hospital de Figueres, Martí Masferrer, en una entrevista a Diari de Girona, es mostrava convençut que podien obtenir la concessió. Manifestacions que reitera aquest dimarts al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.