El telèfon d'emergències 112 ha rebut 168 avisos des de la passada matinada i fins a les sis de la tarda a causa de les pluges intenses. D'entre aquestes trucades, 47 s'han fet des del Baix Penedès, 41 del Baix Empordà, 24 del Segrià i 8 del Pallars Jussà. Destaquen també els 29 avisos que s'han registrat al Segrià entre les cinc i dos quarts de sis de la tarda. Les actuacions han servit sobretot per retirar arbres o elements de la via pública i per retirar aigua acumulada en plantes baixes, garatges i carrers. En alguns indrets de la Noguera i el Solsonès hi ha caigut entre 30 i gairebé 60 litres en només mitja hora.

Concretament, en mitja hora les pluges han deixat 57 litres a Vilanova de Meià, 41 a Lladurs, 34 a Algerri, 28 a Alfarràs i 26 a Camarassa. A la Catalunya Central i comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre també es podrien arribar a superar els 40 litres en només mitja hora, ja que a mitja tarda les pluges estan afectant aquestes zones de forma intensa. Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per les previsions del Servei Meteorològic i per les diverses afectacions en el territori. En aquest sentit, demana molta prudència sobretot per carretera.

Els voluntaris de protecció civil de diversos municipis estan activats per donar suport a les gestions municipals per possibles afectacions a causa de les pluges. A hores d'ara hi ha 32 platges tancades al bany (amb bandera vermella), i 86 platges catalanes on oneja la bandera groga per la mala qualitat de l'aigua a causa de les intenses pluges.