El ple municipal de l'Ajuntament de l'Escala ha aprovat, per unanimitat de tots els regidors presents, el pla especial urbanístic d'infraestructures de radiocomunicació, amb el qual es posen les bases per tal de poder resoldre els problemes de cobertura de telefonia mòbil que arrossega el municipi des de fa deu anys.

Ara haurà de ser la comissió d'Urbanisme de la Generalitat qui faci l'aprovació definitiva d'aquest pla, que deixa enrere l'ordenança que es va aprovar fa més de deu anys, la qual era absolutament restrictiva amb la col·locació de noves antenes.

D'altra banda, també s'ha aprovat iniciar les actuacions per adherir-se al pacte GECODIT (Generació de Consens en el Desplegament d'Infraestructures de Telefonia Mòbil), que sota la coordinació de la Generalitat, persegueix l'entesa entre totes les parts per tal d'establir les millors solucions possibles per a cada situació.

En la mateixa línia, s'ha demanat a la Generalitat la cessió d'un equip portàtil de mesura del nivell de camp electromagnètic, per tal de garantir que la millora de l'accés de la ciutadania a les xarxes de comunicacions sense fil es faci sempre fomentant un desplegament suficient, ordenat, sostenible i respectuós amb les persones i el medi ambient.

Mocions

El ple també va aprovar per unanimitat una moció a favor del dret a decidir i una altra que preveu obrir expedients i sancionar a les entitats bancàries propietàries amb pisos buits en les condicions previstes a la Llei 18/2007 de 28 de desembre del dret a l´habitatge