PolÝtica

PÓramo assumirÓ Territori per liderar projectes de mandat

L'ara regidor tambÚ serÓ el primer tinent d'alcalde mentre que la resta d'edils mantindran les responsabilitats

10.08.2013 | 10:43

El ple extraordinari celebrat ahir a Roses va acabar de tancar el procÚs de canvi d'alcaldia que es va endegar la setmana passada i que ha propiciat que des de dissabte la nova alcaldessa del municipi sigui Montse Mindan (CiU). Amb el relleu, l'exalcalde Carles PÓramo s'ha quedat com a regidor i assumirÓ una Órea de nova creaciˇ anomenada "Territori i Sostenibilitat". Des d'aquesta s'encarregarÓ d'impulsar els principals projectes de mandat que es volen deixar enllestits en els dos anys que queden, com ara el pÓrguing soterrat.

PÓramo tambÚ s'ha convertit en primer tinent d'alcalde i en portaveu del grup municipal de CiU. Pel quŔ fa a la resta del cartipÓs s'han mantingut les atribucions.

PÓramo va anunciar tot just dilluns passat que deixava l'alcaldia desprÚs d'haver liderat els equips de govern de la poblaciˇ durant setze dels ˙ltims vint anys. Tot i que la decisiˇ agafava molts per sorpresa, el ja exalcalde va assegurar que havia estat molt meditat i que, tot i que seguia ilĚlusionat amb projectes, havia arribat l'hora de deixar pas a persones que l'havien acompanyat durant aquests anys. I aixÝ va fer fer p˙blic que Mindan seria la seva substituta. La fins dissabte primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme ha sigut la mÓ dreta de PÓramo durant catorze anys i ara tindria dos anys per preparar la seva candidatura.

L'exalcalde, per˛, ja va anunciar que no marxava del tot i que es quedava en un segon terme. Fa dies ja va assegurar que la seva tasca passaria per coordinar projectes de mandat i ahir es va formalitzar en el ple extraordinari per a conformar el nou cartipÓs municipal.
L'equip de govern ha decidir crear una nova Órea que engloba Urbanisme, Serveis, Infraestructures i Medi Ambient i serÓ PÓramo qui la dirigeixi. Fonts municipals han assegurat que aix˛ no suposarÓ cap canvi pels edils que fins ara han assumit aquestes Órees.

Dirigir les actuacions
El que implicarÓ Ús que l'exalcalde, que Ús qui va idear diversos projectes de mandat que hi ha pendents com ara l'aparcament soterrat del passeig, omplir de contingut el castell de la Trinitat o desencallar el Far, entre d'altres. Segons expliquen, Ús ell qui millor coneix aquestes actuacions que es volen tirar endavant en els propers temps i, per aix˛, serÓ l'encarregat de liderar-los. De fet, Mindan ja va explicar a ple en quŔ va ser investida com a cap del Govern municipal que seguiria una lÝnia continu´sta amb la prioritat de tirar endavant aquests projectes.
Malgrat aix˛, la nova alcaldessa ja ha deixat clar en diverses ocasions que no serÓ el batlle a l'ombra i PÓramo ha insistit que sabrÓ ocupar el lloc que li correspon a partir d'ara. "Qui tindrÓ l'˙ltima paraula a partir d'ara serÓ la Montse", va assegurar PÓramo al ple de dissabte passat.

Enllašos recomanats: Premis cinema