El secretari general d'Asetrans va afirmar que des de la patronal donaran "facilitats a totes les empreses perquè reclamin tots els peatges que paguin a partir de demà [avui pel lector] a l'SCT o Foment, ja que no ho haurien d'haver pagat mai".

L'entrada en vigor del desviament de camions cap a l'AP-7 anirà avui acompanyat de protestes per part dels transportistes, uns actes organitzats des de la patronal espanyola Fenadismer. En un comunicat van anunciar ahir que no volen ni poden pagar més peatges, i manifestaven també la seva queixa per l'"amenaça" que suposa la multa de 500 euros que hi haurà pels camions que desobeeixin i circulin per la N-II.

Sota el lema "Els transportistes ja paguem massa impostos. Pas lliure per la N-II o peatge gratuït AP-7. No volem ni podem pagar més peatges", s'ha previst per avui al matí una concentració de camions a partir de les nou del matí al costat dels peatges de la Jonquera i de Maçanet de la Selva.

Per la seva banda, Abertis va voler matisar ahir algunes de les acusacions que han rebut durant els darrers dies, argumentant que la mesura no els generarà més beneficis, ja que tot i haver una mitjana de 3.000 camions més al dia per l'AP-7, també hauran de començar a bonificar els 5.000 que calculen que fins a dia d'avui ja circulaven per l'autopista i que deixaran de pagar peatge complet.