Cadaqués es convertirà en un municipi pioner a tota la Mediterrània ja que, a partir del 15 d'abril i fins el 30 de juny, desenvoluparà una implantació temporal d'un sistema de retorn d'envasos per a begudes d'un sol ús. Així ho ha anunciat a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat Josep Enric Llebot. Cadaquéss durà a terme una prova pilot del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) amb l'objectiu de mostrar la viabilitat d'una opció de reciclatge que ja funciona amb èxit a més de 40 països i regions del món i que conviurà amb el contenidor groc. A Catalunya, dels 9 milions d'envasos de begudes que es consumeixen diàriament, 3,5 són recollits selectivament i 5,5 són abocats, incinerats o abandonats en el nostre entorn.

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, ha explicat que la prova pilot de Cadaqués va encaminada a buscar solucions de futur. "Estem en un 41% de recollida selectiva i volem ser ambiciosos per igualar-nos als líders d'Europa", ha assegurat. "A Cadaqués no es veuran més llaunes abandonades al poble ni a l'entorn", ha afegit.

Segons l'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras: "Ara a Cadaques tenim l'oportunitat de fer-ho millor, d'evitar tot aquest impacte ecològic gràcies

a una prova que ens convertirà en un poble pioner a tot l'estat". L'alcalde es mostra convençut que la participació i el compromís dels comerços i la ciutadania farà d'aquesta iniciativa tot un èxit.