La sociòloga Marina Subirats -que fou directora de l´Instituto de la Mujer i regidora d´Educació a l´Ajuntament de Barcelona- reclama que s´escolti la veu de la dona en aquests temps decisius, "uns moments que han de servir per replantejar moltes coses". Així ho explicarà aquest divendres durant la xerrada que oferirà i que obrirà els actes de celebració del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Figueres que serviran per presentar un nou equipament cultural de la ciutat, la Casa Empordà, a l'antic escorxador.

També s'ha previst, abans de la xerrada, que alumnes de 4t d´ESO i batxillerat de l´INS Olivar Gran facin una flaixmob amb motiu de la celebració i l´entrega dels premi Rosa M. Ymbert. A més, el cantautor escalenc Josep Tero presentarà, a partir de les 19.30 hores, les cançons del darrer disc, que inclou diverses adaptacions de poemes escrits per dones mediterrànies de tots els temps i titulat D´un mateix port, (Stres Music, 2013). El novè disc de l´artista és un recull de dotze poemes i textos escrits de Clementina Arderiu, Núria Albó, fins a Rosa Font o Maria-Mercè Marçal, i inclou un poema inèdit de Caterina Albert, entre d´altres.

Paral·lelament, la Plataforma pels Drets Socials de l'Empordà durà a terme, a les 7 de la tarda, al Teatre El Jardí, la tercera taula rodona sobre la dona i exclusió social on intervindran Carme Mínguez, activista social, i Belen López, de la Secretaria de la Dona de Comissions Obreres. El debat estarà obert a tots els assistents.