L´Ajuntament de Figueres col•labora en la creació del Mercat Empordà Selecte. Organitzat per l´Associació de veïns de la plaça de l´Estació, el mercat es farà cada primer dijous de mes en aquesta mateixa plaça.

Centrat en productes empordanesos de qualitat -tant alimentaris com artesanals- l´Empordà Selecte comptarà amb una vintena de parades amb un horari que anirà de les nou del matí a les cinc de la tarda, aproximadament. Es tracta d´una iniciativa que neix amb l´objectiu d´enfortir la visió de Figueres com a ciutat de mercats i per dinamitzar comercialment el barri.

Coincidint amb el mercat també es faran tallers i activitats paral•leles relacionades amb algunes de les parades. Per exemple el primer dia de mercat, l´1 de desembre, el protagonisme serà per Mas Mercè, que realitzarà activitats relacionades amb la producció dels formatges de cabra i de la llana. L´oferta de l´Empordà Selecte es completarà amb un estand d´informació i turisme, a més d´un que ocuparà de forma rotativa una associació sense ànim de lucre. En la primera edició aquesta parada serà per la Fundació Oncolliga de Girona.