L'acte central de la CUP a Girona va estar protagonitzat pels fets de l'1 d'octubre i per la necessitat de consolidar la República que es va proclamar el 27 d'octubre. A més, la CUP també va recordar que es tractaven d'unes eleccions il·legítimes, que havien estat convocades després del «cop d'estat» de l'aplicació del 155. Amb una assistència d'unes 1.500 persones, el míting es va convertir en el segon acte més nombrós de la campanya dels cupaires, després del de Barcelona.

La cap de llista per Girona, Natàlia Sànchez, va començar el seu parlament afirmant que el 21 de desembre va de defensar «les nostres institucions» i de no oblidar les àvies cridant «els carrers seran sempre nostres». També va dir que les eleccions seran una qüestió de sobirania i de decidir «si ens governen o governem». En aquest sentit, el número 2 de la llista, Dani Cornellà, va remarcar que la CUP ha demostrat en nombroses ocasions la importància de la política que es fa en els pobles i municipis: «Obeïm el mandat democràtic dels veïns», va indicar. A més, l'alcalde de Cerlà va dir que cal que durant el 21-D els ciutadans tornin a vetllar perquè es pugui votar amb normalitat, així «tenir uns resultats clars i concloents». També va afegir que la veritable fractura social de Catalunya és «l'atur, la pobresa, la corrupció, la violència masclista o l'habitatge».

Per la seva banda, David Fernàndez va tenir paraules de rebuig al govern espanyol i el 155. L'exdiputat va explicar que l'estat està utilitzant la por, la violència i la mentida per impedir el procés que està vivint Catalunya. No obstant això, Fernàndez va dir que el 21-D cal continuar aquesta lluita, que ha estat «la revolta democràtica més gran del sud d'Europa», i va cloure el discurs dient que el «poble en moviment» ha de ser capaç de guanyar la «Santa Inquisició» i «seva potència repressiva».

Tot i no formar part de cap llista de la CUP, Albano Dante Fachín també va participar a l'acte, on va aprofitar per atacar el comportament del seu expartit: «Els meus companys són les persones que es van deixar la pell a les urnes, no els que fan reunions en despatxos». A més, l'exlíder de Podem també va explicar que Pablo Iglesias volia evitar el referèndum i els va dir que era «un error». Fachín també va carregar contra Xavier Domènech perquè es posicioni i digui «si la propera vegada que la gent es planti davant el règim, es quedarà menjant crispetes».

Un altre dels moments que va ser molt aplaudit pels assistents va ser el vídeo que recordava la volència de l'1 d'octubre. D'aquesta manera es va fer un homenatge a tots els voluntaris de Girona Vota, que van pujar a l'escenari amb una urna mentre rebien l'aplaudiment de tota la Fira dempeus.