El Partit Demòcrata Català (PDC) al Senat ha registrat avui una moció en la qual reclama el cessament del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per les seves "accions antidemocràtiques".

En un comunicat, la formació explica que aquesta petició es basa en les converses privades entre Fernández Díaz i l'excap de l'Agència Antifrau catalana Daniel de Alfonso difoses en mitjans de comunicació, en què parlaven sobre casos de corrupció que afecten polítics nacionalistes catalans.

La moció es discutirà en el ple de la cambra alta de la setmana que ve i en aquesta s'insta que reprovi Fernández Díaz i insti el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, a cessar-lo "de manera immediata".

En concret, la moció demana "la reprovació del ministre de l'Interior en funcions per les seves accions i actituds antidemocràtiques i faltes d'ètica política, en contra dels qui pensen diferent del ministre".

Fa referència a les converses amb De Alfonso, en les quals, afirma el PDC, "conspiraven per fabricar escàndols que involucressin dirigents favorables a la independència de Catalunya".