Transport públic

La vaga de Renfe d'aquest divendres arriba precedida de retards generalitzats

Fixen un 66% dels serveis mínims a Rodalies i trens regionals en hora punta

09.06.2016 | 18:27

La vaga convocada a Renfe pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) per als dies 10, 12, 14 i 16 de juny alterarà el funcionament de tota la xarxa ferroviària tant a Rodalies com a trens regionals i de llarga distància. De fet, aquest dijous ja s'han viscut retards generalitzats a la xarxa ferroviària. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat han decretat uns serveis mínims per garantir el 66% del servei de Rodalies i trens regionals en hores punta, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h, en dies laborables. Això afecta els dies 10 (divendres), 14 (dimarts) i 16 (dijous).

Per a la resta de les hores dels dies laborables i per a tota la jornada del proper diumenge 12 de juny, el decret de mínims estableix que han de circular com a mínim el 33% dels trens. Pel que fa als trens de llarga distància el Ministeri de Foment ha decretat que funcioni el 72% del servei de l´AVE i el 63% dels trens Avant.

Retards generalitzats previs a la vaga

Les hores prèvies a la primera jornada de vaga es caracteritzen per retards generalitzats a les línies de Rodalies i de Mitjana Distància. Les afectacions més destacades s´han patit aquest dijous al matí a les línies R1, R3 i R4. La companyia Renfe ha explicat que aquestes demores, d´entre 30 minuts i una hora, es deuen a la situació de "conflictivitat laboral", insinuant d´aquesta manera que les incidències estan provocades per una vaga encoberta. A la tarda, encara hi havia retards de 20 minuts en aquestes tres línies.

El sindicat Semaf nega, en canvi, que aquests retards siguin provocats i els atribueix a les males condicions de les instal·lacions gestionades per Adif. El Semaf ha convocat les quatre jornades de vaga per protestar pel que considera incompliments de la direcció de Renfe en el pla d´ocupació de la companyia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema