Un home que actuava de «mula» i portava 34 càpsules amb gairebé mig quilo de cocaïna en el seu organisme va morir el passat 22 de març a l'aeroport de Barcelona en esclatar una de les bosses amb droga.

L'home, de nacionalitat lituana, va arribar a l'aeroport en un vol procedent del Brasil, ocultant a l'interior del seu estómac un total de 34 càpsules, amb entre 12 i 15 grams de cocaïna cadascuna.

Després de superar els controls de seguretat aeroportuaris sense ser detectat, l'home es va dirigir cap a l'estació de la línia 9 del metro de la T-1, on va accedir sense pagar. Un vigilant del metro es va acostar a l'home, per recriminar-li la seva actitud, moment en què també va acudir al lloc una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

L'home va començar llavors a convulsionar, es va desplomar i, un cop a terra, li va sortir espuma per la boca, per això els agents van avisar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que quan va arribar va intentar reanimar-lo sense èxit. Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, l'autòpsia del cadàver de la «mula» va confirmar que una de les càpsules amb la droga li va esclatar a l'interior de l'organisme, cosa que li va causar la mort.